Manu Hens pakt zilver op het EK Snipe in Oslo

Manu HensVan 9 tot en met 14 augustus namen 50 deelnemers uit 10 verschillende landen mee deel aan het Europees Kampioenschap Snipe tussen de prachtige groene Fjorden van Oslo (Snaroja). We bevinden ons in een heel pittoresk plaatsje, de Vestfjordens Yachtclub omringd van kleine en grotere eilanden en overal liggen er Snipe’s! in de omgeving… België was vertegenwoordigd met 8 boten waaronder één junior team, Denemarken en Polen beide met 2 boten, Duitsland en Finland met 1 boot, Zweden met 4 boten, 12 boten uit Italië, 10 Snipe’s uit Spanje, en 10 uit Noorwegen.

De Spanjaarden waren „the ones to beat“. Een hele sterke vloot dus uit Spanje met Juniors en ook een meisjes-Team. Dat Spaans team kwam hier met de container aan waren en héél fanatiek in zowel het trainen, als het wedstrijdzeilen zelf.

De wind voor dit evenement lag tussen de 1 en 4 Beaufort. De zeilers kregen twee dagen geen wind, werden getrakteerd op een deftige portie zon afwisselend met een potje regen. Echt een beetje van alles en héél afwisselend dus. In totaal hebben ze toch 7 manches gezeild van de 11 geplande.

Manu Hens (RYCB) en Enrico Michel hadden een heel sterke laatste dag met een 2e, 1e en een 4e plaats, die hen op 2de plek in het totaal klassement bracht, great job jongens! Maar ook Thierry den Hartigh en Greet Jansen hebben één Manche een 1e plaats gezeild, spijtig genoeg met een zwarte vlag. Jan Peeters en Nathalie Janssens hebben een lange tijd in de 6e Manche op een 1ste plek gelegen, maar zijn toch door een Spaans team geklopt, dus moesten ze tevreden zijn met een mooie 2e plaats.

Het goud was voor Pablo en Marina Sanchez uit RCR Santiago de la Ribera (ESP).

Alle Belgische deelnemers werden professioneel begeleid door coach “Big Ben” Van Cauwenbergh en moederlijk gesteund Nadia Deferm. Om het in den Ben zijn woorden te zeggen: “Och Yan, ik heb ze op tijd pintjes gebracht”. Maar onderstaande zeilers weten dat het om veel meer dan alleen maar pintjes brengen ging…

Manu Hens & Enrico Michel, Thierry den Hartigh & Greet Jansen, Jan Peeters en Nathalie Janssens, Bart Janssens en Eva Jacobs, Wim Saeys en Katia Royer, Dirk De Bock & Philippe Strobbe, Bert en Alec Van Cauteren en het junior-Team: Dries Crombe & Margot Audenaerdt.

Tekst: Nadia Deferm

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: