Wannes Van Laer wint Open Belgisch Kampioenschap Laser 2010

Wannes Van LaerVan 29 juli tot 1 augustus 2010 vond de Laser Europa Cup samen met het Open Belgisch Kampioenschap voor Laser plaats in Nieuwpoort. In de Laser Standaard won Wannes Van Laer (BEL) alle zeven reeksen en werd met grote voorsprong Belgisch Kampioen. Op een tweede plaats kwam Jordi Capella (ESP) voor Lander Balcaen (BEL) die derde eindigde.

In de Laser Radiaal was de delegatie vanuit Signapore uitermate sterk. Bij de heren namen Scott Glen Sydney (SIN) en Leong Koh Seng (SIN) de eerste twee plaatsen voor hun rekening. Jon Emmet (GBR) haalde de derde plaats. Bij de dames won Chan Victoria (SIN) met glans voor Anouk Swaelen (BEL) en Adeline Stals (BEL).

De weercondities waren over het algemeen goed met veelal een 3 Bft vanuit west- of zuidwestelijke richting en een mooi zonnetje zodat er goed gezeild kon worden. De tweede wedstrijddag was de uitzondering met lichte wind vanuit het noordwesten en een relatief sterke stroming omwille van het nabije springtij. Daardoor kon er die dag slechts één reeks gevaren worden.

De Laser Europa Cup en het Open Belgisch Kampioenschap 2010 werd georganiseerd door de KYCN die hierbij niet aan zijn proefstuk was. In 2008 werden hier de Europese Kampioenschappen in Laser voor mannen en vrouwen gehouden met meer dan 340 deelnemers.

De Laser Europa Cup in Nieuwpoort maakt deel uit van een reeks wedstrijden die gezeild worden doorheen het ganse jaar op verschillende locaties zoals bijvoorbeeld Hyères, Warnemünde, Lugano, Hvar en vele andere mooie plaatsen in Europa. Vorig jaar namen meer dan 1300 zeilers deel aan de Laser Europa Cup reeks. In Nieuwpoort kwamen meer dan 70 zeilers vanuit 11 landen waaronder een grote Belgische delegatie. Dankzij de financiële steun van de hoofdsponsor Topsport Vlaanderen en met de hulp van vele vrijwilligers werd dit evenement een succes.

De uitslagen kan je vinden op de LGB website: http://www.lasergroupbelgium.be

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: