24 Uurs Zeilrace vrijdag 27 augustus van start

24 Uurs ZeilraceEen paar duizend zeilers houden momenteel de weersberichten nauwlettend in de gaten. Zij richten hun pijlen op vrijdagavond 27 augustus, want dan begint de 46ste Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace voor zeiljachten. Er wordt vanuit zestien havens gestart en winnen doe je door in een etmaal de meeste mijlen af te leggen. Anderhalve week voor aanvang staat de teller op 726 vooringeschreven zeilboten, waarvan 3214 in de wedstrijdkassen. De rest komt in de tocht uit.

Om zo'n hoog mogelijke score te halen, is het noodzakelijk om snelle koersen te zeilen. Het liefst halve wind en onder spinnaker met de stroming mee. Deze puzzel houdt de navigators nu al bezig. Ze moeten beslissen over de startlocatie, wel of niet de zee op, wanneer de sluis door, enzovoort. Ondertussen dragen de overige bemanningsleden zorg voor het inslaan van het proviand en worden de schepen nog eens grondig gecheckt. Alles moet kloppen.

De Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace 2010 zal via Twitter en semi-live updates vanuit de organisatie naar ClubRacer.be goed te volgen zijn.

www.deltalloyd24uurszeilrace.nl

Foto: Esther Smit

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: