24 Uurs Zeilrace vrijdag 27 augustus van start

24 Uurs ZeilraceEen paar duizend zeilers houden momenteel de weersberichten nauwlettend in de gaten. Zij richten hun pijlen op vrijdagavond 27 augustus, want dan begint de 46ste Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace voor zeiljachten. Er wordt vanuit zestien havens gestart en winnen doe je door in een etmaal de meeste mijlen af te leggen. Anderhalve week voor aanvang staat de teller op 726 vooringeschreven zeilboten, waarvan 3214 in de wedstrijdkassen. De rest komt in de tocht uit.

Om zo'n hoog mogelijke score te halen, is het noodzakelijk om snelle koersen te zeilen. Het liefst halve wind en onder spinnaker met de stroming mee. Deze puzzel houdt de navigators nu al bezig. Ze moeten beslissen over de startlocatie, wel of niet de zee op, wanneer de sluis door, enzovoort. Ondertussen dragen de overige bemanningsleden zorg voor het inslaan van het proviand en worden de schepen nog eens grondig gecheckt. Alles moet kloppen.

De Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace 2010 zal via Twitter en semi-live updates vanuit de organisatie naar ClubRacer.be goed te volgen zijn.

www.deltalloyd24uurszeilrace.nl

Foto: Esther Smit

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun omnichannel E-commerce strategie en Marketing automatisatie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen, won 2x de Antwerp Race (IRC en Sportboten) en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: