Nederlandse Klassenorganisatie First 31.7 richt zijn tweede opstapdag in

First 31.7Naar aanleiding van de succesvolle opstapdag vorig jaar vonden we dit initiatief geschikt voor herhaling. Hiermee bieden we elke zeiler de mogelijkheid om op een actieve manier kennis te maken met de First 31.7 en zijn succesvolle klassenorganisatie op 18 september 2010.

Daarmee zetten we opnieuw onze klasse open op 18 september 2010 te Wemeldinge, verwelkoming om 12h in de Optimist (het lokaal restaurantje aan de jachthaven.)

De gratis Opstapdag begint rond het middaguur met een leuke introductie, gevolgd door een ‘kennismaking' aan boord van de First 31.7. Daarbij krijgen de geïnteresseerden uitleg over boot en techniek. Tot slot is het mogelijk om aan te monsteren en de vaareigenschappen zelf te ervaren. Dit is ook een unieke kans om zich als bemanning beschikbaar te kunnen stellen voor de klasse.

De First 31.7 is een zeiljacht met ruime mogelijkheden. Enerzijds is het uitermate geschikt om competitief mee te racen in een groot veld van identieke boten. De fanatieke zeiler heeft veel trim mogelijkheden tot zijn beschikking, waarmee een bootsnelheid van 18 knopen haalbaar is. Er is een mooie wedstrijdkalender en zelfs in de winter verschijnen er tijdens de Grevelingencup circa twintig teams aan de start. Anderzijds biedt de 31.7 alle comfort om met zes mensen te toeren. Ook gezinnen komen dus aan hun trekken.

Over de First 31.7 Klasse
De Nederlandse 31.7 klasse telt zestig leden, waarvan dertig actief aan wedstrijdzeilen doen over de Nederlandse en Belgische wateren. De wedstrijdkalender van 2010 beslaat dan ook meerdere weekends. Het team dat over het gehele seizoen genomen het beste presteert, ontvangt de Demag Jaarprijs. Volgende wedstrijden staan nog op het programma: Breskens Sailing weekend, Antwerprace en de Grevelingen Wintercup.
Tijdens de North Sea regatta te Schevingen werd Villa First onze nieuwe klassenkampioen 2010.

In 2011 staat opnieuw een Open Nederlands kampioenschap gepland en dit terug op de Oosterschelde.

Tijdens dit ONK zal er op dag 1 een dual handed wedstrijd worden georganiseerd met een huldiging van een klassenkampioen “Dual handed”, op dag 2 en 3 wordt in teamverband het Open Nederlands kampioenschap 2011 georganiseerd. Dus twee disciplines in drie dagen met twee afzonderlijke kampioenen. Dus voor iedere zeiler wat wils en dit op drie dagen.

Hoewel het wedstrijdniveau in de top van de klasse hoog ligt, kunnen de nieuwkomers eveneens op een levendige competitie rekenen. Het deelnemersveld is een gezonde mix van gevestigde namen en zeilers die het leuk vinden om af en toe eens een evenement mee te doen. In totaal varen er ongeveer 150 First 31.7's in België en Nederland rond.

Verwelkoming vanaf 12h
Van 12h30 tot 13h15 introductie
Mogelijkheid tot vraagstelling
Om 14h00 op de boten en varen tot 16h00
Van 16h00 tot 16h30 nog even napraten met een biertje bij de Optimist.
Deelname is gratis en drankje wordt aangeboden door de Klassenorganisatie First 31.7

Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden en verdere informatie vinden over de klasse en de boot.

www.first317.nl

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: