Watersportverbond en CWO verkrijgen ISAF erkenning voor opleidingen

  • Author: Ice
    Date: vr, 20/08/2010 - 17:28

Watersportverbond en CWO verkrijgen ISAF erkenning voor opleidingenNa een vier dagen durende inspectie door de ISAF hebben het Nederlands Watersportverbond en de CWO een internationale erkenning gekregen voor hun opleidingsprogramma's. Voorzitter Hugo Snoekc: "Wij zijn trots op deze erkenning. Het bewijst dat onze opleidingen goed en degelijk in elkaar zitten.

Door de erkenning kunnen in Nederlands opgeleide CWO-instructeurs en Watersportverbond-trainers in de open boot-, catamaran- en windsurfcategorieën wereldwijd met hun diploma aan de slag. Nederland is het tweede land dat deze erkenning krijgt in dit wereldwijd erkende systeem van de internationale zeilbond ISAF.

Als tweede
In 2009 is het Britse RYA (Royal Yachting Association) systeem als eerste getoetst. De ISAF heeft daarna de richtlijnen voor toetsing gepubliceerd en andere landen opgeroepen te participeren in dit wereldwijde kwaliteitskeurmerk. Nederland is het tweede land dat na de Britten in staat bleek voor inspectie in aanmerking te komen.

Borging
Tijdens de ISAF-inspectie werd gekeken naar de opleidingsstructuur, de wijze van kwaliteitsborging, het niveau van de trainingen en de lessen en een breed scala aan veiligheidsvoorschriften. Naast administratief onderzoek op het kantoor werden ook vier opleidingslocaties bezocht die op dat moment actief waren met opleiden. Zo werden onder andere VWDTP en zeilschool 't Garijp bezocht.

Certificaat
Na deze inspectie van vier dagen door ISAF-inspector Andy Jeffrey kon hij op donderdag 19 augustus het officiële certificaat van de ISAF overhandigen aan Christoffel van Hees, manager jeugd & opleiding van het Watersportverbond. Formeel zal de erkenning nog bekrachtigd worden tijdens de jaarvergadering van de ISAF begin november 2010 in Athene.

Zichtbaarheid
Vanaf 2011 zal de CWO-instructeur en/of Watersportverbond-zeilwedstrijdtrainer in open boten, windsurfen of catamarans het ISAF-logo terugvinden op zijn diploma en/of instructeurspas. CWO-erkende opleidingslocaties kunnen vanaf dan met trots de ISAF-erkenning tonen door middel van borden, stickers, vlaggen en andere uitingen.

Op de foto: ISAF-inspector Andy Jeffrey in gesprek met Abel Zeilstra van zeilschool 'tGarijp en het certificaat zoals donderdag is uitgereikt aan Christoffel van Hees.

ISAF: www.sailing.org/training/learntosail.php

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: