WK Hobie Cat 2010 – Zonneveld en Van Dooren hebben zicht op podiumplaatsen

Vrijdag 20 augustus 2010 konden de catamarandames eindelijk aan de bak tijdens het WK Hobie Cat in Weihai (China). Vanuit Nederland zijn Europees kampioenen Mariëlle Zonneveld (Noordwijk) en Celine van Dooren (Heerlen) afgevaardigd. Tijdens mooie zeilcondities wisten ze vandaag na vijf races een overall vierde plaats te pakken en behouden hiermee zicht op het podium. De Australische dames Natalie Hill en Jasmine Hill gaan momenteel aan de leiding. De komende twee dagen worden de laatste zeven wedstrijden afgewerkt, volgens de dames is alles nog mogelijk.

Een mooie dag met verrassende zeilcondities. Zo omschrijft Celine van Dooren de eerste zeildag tijdens het WK in de Women-klasse. “We hadden dit niet verwacht. In Nederland waren we nog in de veronderstelling dat het hier nagenoeg windstil zou zijn, maar vandaag hebben we met regelmaat samen in de draad kunnen hangen. Maar soms was de wind ook ineens volledig verdwenen, heel bizar! In de ochtend zeilen we zoveel mogelijk dicht bij de kant, hier kunnen we namelijk maximaal profiteren van de stroming. Begin van de middag gaan we echter verder van de kant, daar is op dat moment het meeste voordeel te halen”, vertelt Celine van Dooren.

“Ondanks de warmte hebben we de zaak hier goed onder controle. Wanneer er tussentijds weer een bootwissel plaatsvindt hebben we deze vrij snel op orde. Alleen de laatste wissel hadden we erg weinig tijd om de boot volledig naar wens te tunen, dat zie je helaas ook in ons laatste resultaat terug. Maar, that’s part of the game”, meldt Van Dooren. Zij doelt hier op de zevende plaats tijdens de laatste race ten opzichte van top 4 resultaten in de eerste vier races.

Goede vooruitzichten
Zaterdagmorgen kunnen de dames van het Wepro Sailingteam alweer vroeg uit de veren. Om 10:00 staat de eerste start gepland en gaat de organisatie voor minimaal vier races. “Zaterdag gaat een mooie dag worden. De verwachting is een 20 knopen wind, echt ons weertje! We gaan er morgen 200% voor om de top 3 binnen te dringen. Aan de samenwerking tussen Marielle en mij zal het niet liggen. De communicatie onderling is goed en de windbanen weten we snel te vinden. Kortom, morgen gaan we knallen!” aldus een enthousiaste Van Dooren.

Top 4 Women:
1. Hill/Hill (AUS) – 5-3-2-1-1 12 punten
2. Picou/Avron (FRA) – 2-4-1-3-2 12 punten
3. Angibaud/Huard (FRA) – 1-7-3-2-3 16 punten
4. Zonneveld/Van Dooren (NED) – 3-2-4-4-7 20 punten

De tussentijdse resultaten zijn te vinden op de WK Hobie 16 2010 website: http://www.hobieworlds.com/h16-2010/

www.hobiecat.nl
Foto: Jasper van Staveren/Sailshoot.com

Labels

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: