WK Hobie Cat 2010 – Zonneveld en Van Dooren eindigen als vierde

Zondag 22 augustus 2010 is de strijd om het WK Hobie Cat in de Women klasse beslist. Europees kampioenen Mariëlle Zonneveld (Noordwijk) en Celine van Dooren (Heerlen) hebben met een inhaalrace nog getracht het podium te mogen betreden, maar de laatste race maakte een einde aan deze ambitie. Het Australische duo Natalie en Jasmine Hill waren duidelijk te sterk en nemen de titel mee naar huis. Vanaf morgen gaat het WK ‘echt’ los met drie kwalificatiedagen voor de Hobie 16 Open finale van aanstaande vrijdag.

Het hele jaar hebben de dames getraind voor dit WK, maar het podium bleek net niet haalbaar. “Vandaag wisten we in de voorlaatste race het verschil met de nummer 3 terug te brengen tot slechts een punt. De laatste race kwamen we echter niet verder dan een vijfde plaats en was de strijd gestreden. De organisatie had nog twee races gepland, maar door tropische regenbuien en dreigend onweer hielden ze het voor gezien”, vertellen Zonneveld en Van Dooren.

Terugkijkend op de afgelopen drie dagen zijn de dames niet ontevreden. “Iedere race was een verrassing aangezien een constante wind hier ontbreekt. We hebben toch kort moeten wennen aan het ontbreken van een verstelbare trapeze, maar dat hadden we gelukkig snel onder de knie. Het is wel lastig varen met de zeer lokale windvlagen. We hebben races gehad dat we twee ronden aan de leiding gaan en ineens in het laatste rak toch weer ingehaald worden. Downwind hebben we sinds gisteren steeds meer verdedigend gevaren om onze plaats toch te kunnen behouden”, legt Zonneveld uit.

Organisatie
De zeilers hebben vaak vol verbazing gekeken hoe de Chinese organisatie met militaire precisie de zaken op orde heeft. “De boten liggen in aparte vakken, ieder bewaakt door een beachc aptain. Zodra je een boot hebt toegewezen gekregen loop je deze gezamenlijk na. Indien er iets niet in orde is, wordt dit direct opgelost met je beach captain. Het is overigens wel grappig om te zien hoe de boten water gaan. Bij gebrek aan cattracks hebben ze een heel bataljon ‘bootdragers’ die in een mum van tijd alle boten te waterlaten. Ook wedstrijdcommissie is dik in orde, veel leden zaten ook in het Olympisch comité. Vanavond is de prijsuitreiking en een gezamenlijk diner. De komende dagen kunnen we ons heerlijk ontspannen en herstellen, we hoeven ons namelijk niet meer te kwalificeren”, melden de Wepro dames.

Uitslag WK Women Hobie 16:
1. Hill/Hill (AUS) 22 punten
2. Picou/Avron (FRA) 30 punten
3. Angibaud/Huard (FRA) 30 punten
4. Zonneveld/Van Dooren (NED) 35 punten
5. Waterhouse/Taylor (AUS) 52 punten
6. Bradshaw/Ward (USA) 59 punten
7. Carmo Vidoeira/Wuori (PHI) 68 punten
8. Fong Tong/Lo (HKG) 93 punten
9. Chan (HKG) 105 punten

De resultaten van de verschillende klassen zijn te vinden op de WK Hobie 16 2010 website: http://www.hobieworlds.com/h16-2010/

www.hobiecat.nl
Foto: www.hobieclass.com

Labels

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: