NK Laser SB3 Match Racen tijdens de Hiswa te Water 2010

Laser SB3Op zaterdag 4 en zondag 5 september a.s. wordt door het Watersportverbond het Laser SB3 Match Racen Kampioenschap georganiseerd. Na vele voorrondes vindt de spannende finale plaats tijdens de Hiswa te Water te IJmuiden. De winnaar krijgt van Sailcenter de Magic Marine Laser SB3 ter beschikking om deel te nemen aan het Nederlands Kampioenschap Laser SB3 2010 van 8 – 10 oktober a.s. te Medemblik.

Bij Match Racen strijden twee boten tegen elkaar om een korte baan. Iedere wedstrijd duurt ongeveer 15 minuten. Het is een intensieve krachtmeting tussen twee teams, net zoals in de America’s Cup, de Formule 1 van de zeilsport. Alles komt aan op concentratie, focus en team work.

Het doel van de wedstrijden tijdens de Hiswa te water is om het matchrace zeilen en de zeilsport te promoten onder zeilers en een breed publiek. De wedstrijden zijn, vaak in tegenstelling tot andere zeilwedstrijden, goed vanaf de wal te bekijken en worden voorzien van deskundig commentaar door een wedstrijdzeiler. Gezien de beperkte ruimte op het water worden de wedstrijden een hele uitdaging voor de schippers en hun crews.

www.lasersb3.nl

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun omnichannel E-commerce strategie en Marketing automatisatie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen, won 2x de Antwerp Race (IRC en Sportboten) en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: