Volvo 70's bijna halfweg in de Round Britain and Ireland Race

TelefonicaGroupama ligt een kleine 10nm voor Telefonica, Tonnerre is haar leiding kwijt aan de IMOCA 60 Artemis Ocean Racing, Visit Malta Puma hervat haar wedstrijd na een korte pitstop en Concise 2 de Class 40 van Tom Gall speelt ruig mee vooraan met de grote jongens.

Hogesnelheidstrein rond Ierland

Het zal een beetje uitkijken worden of beide Volvo 70’s nog op tijd aan het zware lage drukgebied aan de West kust van Ierland kunnen geraken? Als ze erin slagen dan genieten ze van een soort hogesnelheidstrein richting Land’s End of misschien zelfs tot de finish?

Duikboot Class 40 Concise 2

Je moet toegeven dat ze een boot kunnen pushen die jongens van de Consise. Ze werden nog 3de in het wereldkampioenschap Class 40. Ze blazen de tack uit hun Solent jib en hebben het stagzeil er op gezet tot de Solent gerepareerd is.

Tom Gall:

"We are cold, wet and busting a gut to keep up with the bigger boats in front of us. "The boat has been like a submarine since we left Cowes and we are living off tea and porridge. Tom Dawson comes from Newcastle, and when we passed his home town, he told us how good the fish and chips are. I must say I was licking my lips when I told him to belt-up. This is a tough, tough race but when I look at the crew around me, I just well up with pride for what we are doing."

Piet Vroon en zijn Tonnerre varen nog steeds eerst op handicap in Class Zero. De Grand Soleil 54 John B is hun eerste rivaal op 55 mijl. De TP 52 John Merricks II die hun slag naar het Westen aan het maken zijn zullen in de loop van de dag in lichte wind ergens Tonnerre gaan tegen komen. Eens ze rond de Shetlands zijn zal het weer vlug vooruit gaan.

Voor de boten die een 200nm lager liggen ziet het er niet echt rooskleurig uit… Zij zullen in de komende 18u-24u de wind op kop krijgen, welke kan gaan aanwakkeren tot gemakkelijk 40kn. De boten die in deze omgeving liggen zijn ondermeer Visit Malta Puma en onze eigenste Winsome.

Ok, de Winsome heeft veel wind nodig weten we, maar ik vrees dat er aan veel wind op een gegeven moment ook een grens komt. Of die grens binnen 24 overschreden zal worden zullen we morgen weten…

http://sevenstar.rorc.org/
/zeilforum/threads/1189-Sevenstar-Round-Britain-and-Ireland-Race

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: