Round Britain and Ireland Race: Tonnerre is IRC leider overall

TonnerreLeider Groupama slaagt er in om de lichte wind te omzeilen, Visit Malta Puma loopt terug in en gaat als eerste naar links om te profiteren van de nieuwe wind, Tonnerre is nu IRC leider overall en de jongens van Concise 2 sturen hun verlanglijstje van waar ze liever willen zijn…

Groupama blijft weg lopen van Telefónica

Groupama kon eerst de nieuwe wind bereiken en ligt nu al 36nm voor op Telefónica Azul. En het ziet er naar uit dat de wind zal gaan toenemen naar een lekkere 20-25k voor hen. We zullen beide Volvo’s dan weer verschil zien maken tegenover de rest van de vloot. Maar de IMOCA 60 Artemis Ocean Racing is het Volvo duo genaderd tot op een kleine 50nm.

Neal McDonald watch captain Telefónica: Sorry about the delay in any reports - it has been a rather full on three days. This is really the first time I've been dry enough to use the computer!

Tonnerre overall leider

Piet Vroon neemt met zijn team de overall leiding in handen op Tonnerre de Breskens. Piet is nu rond de Shetlands. De Oosterlijke koers van John Merriks bleek niet terug te betalen wat ze er in hebben gestoken, want we zien dat ze terug zijn gevallen naar een 6de plek overall. Maar de TP 52 is een boot die makkelijk terug naar voor kan klimmen.

22 en 72 jaar oude crew

John B (Grand Soleil 54) ligt op een 2de plek en heeft virtueel gezelschap van de Clipper 68 Hull & Humber welke buiten 3 prof’s door een volledige amateur crew wordt gevaren waarvan de jongste 22 is en als chef kok dienst doet. De oudste kerel aan boord is Ian March met 72 jonge jaren achter de kiezen (als hij die nog allemaal heeft…?).

Visit Malta Puma opteert voor links

Philippe Falle gaat met zijn Reflex 38 het eerst helemaal naar links en kan met de linkse shift die er aan komt nu enorm terug winnen op de rest van zijn klasse. De Encore (een First 40.7) ligt als eerste in IRC 1 slechts 127nm voor op Philippe. Ik ben eens benieuwd als we straks 24u verder staan, hoeveel Visit Malta Puma dan heeft terug genomen?

Waar willen we liever zijn?

De jongens van de Class 40 Concise II varen mee helemaal vooraan en gaan deze nacht de Shetlands rond. Alles is nat aan boord en de vermoeidheid begint toe te slaan. Maar dat brengt de sfeer daar aan boor helemaal niet naar omlaag. Toen Tom Gall hen de vraag stelde waar ze op dit moment het liefst zouden zijn in plaats van aan boord, kreeg hij het volgende antwoord:

Tom D: Around Muckle Flugga, heading home at 150 TWA.
Ned: Pigeon Beach, Antigua, with a cocktails and some decent food
Dan: Cuddled up in bed with 3 1/2 week old baby and missus, cup of tea in hand
Tristan: Sailing the Caribbean 600 race and then getting steaming drunk in the Mad Mongoose (after an espresso martini first, of course)
Jess: At anchor off Rottnest Island, Western Australia. A book and a glass of red.
Tom G: In bed with the missus

/zeilforum/threads/1189-Sevenstar-Round-Britain-and-Ireland-Race
http://sevenstar.rorc.org/

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: