Nederlandse J/22 teams domineren Travemünder Woche

Team Henri Lloyd met Wouter Kollman, Tom van de Vecht en Marco van der VeenAfgelopen weekend vond de Travemünder Woche plaats aan de Oostzee. De Nederlandse J/22 teams wisten de Duitse en Franse teams achter zich te houden waardoor het een Nederlands feestje werd.

Donderdagavond waren alle J-teams aangekomen en voor vele was dit een lange reis aangezien er onderweg weinig kon worden gegeten omdat er ingewogen moest worden. Nadat alle teams ingewogen waren, mits het met een rondje rennen was, kon er op donderdagavond vol op genoten worden van een cocktailtje op de gezellig boulevard van Travemunde.

Vrijdagochtend moest iedereen weer vroeg fit zijn want om 11.00uur werd er gestart. Op de kant leek de wind wel mee te vallen maar eenmaal bij de start aangekomen bleek dit al snel anders. Er stond circa 20 knopen wind met uitschieters naar 25. Al snel bleek dat de Nederlandse teams meer ervaring hadden met de harde wind door de eerste 3 plekken veilig te stellen. De tweede wedstrijd nam de wind nog verder toe en werden er vlagen van 30 knopen gemeten. Dit resulteerde dat er nog maar twee spinnakers gehesen werden voor de wind en de 15 knopen aan boot speed werden gehaald. Nadat de wind nog verder was toegenomen besloot het wedstrijd comité de derde wedstrijd af te lassen.
Eenmaal aangekomen in de haven werd het al snel gezellig. Want de Travemunde Woche staat niet alleen voor zeilen maar ook voor een sociaal programma. Er werd met alle J-zeilers gegeten op een groot tallship en daarna werd het nog laat/ vroeg bij een groot feest op het strand.

Zaterdagochtend was het wederom lastig op staan met het feest nog in het hoofd. Er stonden weer drie wedstrijden op het programma en eveneens leek het weer niet erg hard te waaien. Aangekomen bij de start stond er 20 knopen wind bij een strak blauwe hemel. Dit resulteerde in een fantastische zeildag. Team Henri Lloyd had na deze dag 5 punten voorsprong op team Patron waardoor de laatste dag nog erg spannend zou kunnen worden.

Op de kant was er door de Duitse klasse organisatie een barbecue georganiseerd voor alle J-teams. De Duitse braadworst smaakten prima en daarna kon iedereen zich weer op maken voor de vele verschillende feestjes. Voor iedere smaak was er een wel een feest op bijvoorbeeld het strand, een boot, in een leeg zwembad of in de discotheek. Ook deze avond werd dus goed afgesloten.

Zondagochtend zag het er van de kant weer naar uit dat er geen wind stond. Maar aangezien dit de eerste twee dagen ook al zo uitzag bereiden we ons voor op een nieuwe zware dag. Aangekomen bij het startschip bleek dat de dag inderdaad zwaar ging worden. Er stond minder dan 5 knopen wind en de uitstel vlag werd al snel gehesen. Heel even leek het erop dat er wind van de kant kwam maar de wind was al op voordat het ons bereikt had. Hierdoor werd om half 1 besloten dat we niet meer zouden starten en werd een lange sleep naar de haven georganiseerd.

Team Henri Lloyd met Wouter Kollman, Tom van de Vecht en Marco van der Veen was de absolute nummer 1 gevolgd door Team Patron met Floris Toetenel, Jaap-Jan Boom, Dennis Mayer en Diana de Kroo. Derde werd Stand Hetzel, Nadine Fritz, Audrey Paterson en Flaco Braun. Op de vierde plek kwam de eerste en dus Duits kampioen.

Terug kijkend was het een erg gezellig en goed georganiseerd evenement. Het belooft volgend jaar tijdens het J/22 Europees Kampioenschap (gelijk tijdig met Travemunde Woche) dan ook weer een waar spektakel te worden met veel Nederlandse deelname!

www.travemuender-woche.net

Tekst: Floris Toetenel

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: