Artemis Ocean Racing verbetert IMOCA 60 record tijdens Round Britain and Ireland Race

Artemis Ocean RacingArtemis Ocean Racing verbeterd het record voor een IMOCA 60, Tonnerre steekt de Ierse zee over en leidt nog steeds de IRC overall stand en ligt 42 zeemijl naast de TP 52 John Merricks, de Reflex 38 Visit Malta Puma heeft na haar pitstop al 4 boten terug ingehaald, 4 knopen wind boven Schotland doet verschillende crews rantsoeneren.

Artemis binnen als 3de boot

Artemis Ocean Racing verbetert het oudere record van Aviva met 1 uur en 2 minuten. Een zeer vermoeide maar tevreden Jonny Malbon weet te zeggen: “We had a great trip round, this really is a world class racecourse, it is a shame that we were the only IMOCA 60. The Sevenstar Round Britain and Ireland race would be an excellent build up to boats doing the Barcelona World Race. Anyway, we are delighted to have finished and we must now wait until the other boats behind us come in to see how we have faired on handicap. It has been a great race with good people on a fantastic boat.”

Probleempje aan boord bij Tonnerre

Tonnerre is de Scilly’s voorbij en opteert voor een Zuidelijkere koers dan de TP52 John Merricks. De reden is waarschijnlijk die 5kn meer wind die ze daar zullen gaan hebben. Het verschil tussen 5 en 10kn wind kan een verschil maken. Beide schepen liggen 42 zeemijl uit elkaar. Om te winnen moet Tonnerre voor woensdag 01:54u over de finish zeilen, en dit zal in deze lichte omstandigheden niet gemakkelijk zijn.

Matt Trautman:

“We had an amazing run down the west coast of Ireland with full main and the A3 up we were really trucking along; 24 knots was our top speed. Now things have gone a little lighter, but we still have 14 knots of wind and we are making good progress. One problem on board is the cooking, we have no gas! We are living off cold rations and biltong. We expect to finish around midnight on Tuesday, just before crewman Frank Gerber’s birthday. His mother runs the King and Queen pub in Hamble and has promised us some steak sandwiches, which is a real incentive to keep the boat speed up!”

http://sevenstar.rorc.org/

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: