Skandia Sail for Gold Regatta 2010

Skandia Sail for Gold RegattaMaandag 9 augustus start de Skandia Sail for Gold Regatta 2010 in Weymouth op de National Sailing Academy in Portland, Zuid Engeland. Dit World Cup evenement van de internationale zeilbond ISAF wordt op exact dezelfde locatie gehouden als de Olympische Spelen die over iets minder dan twee jaar van start gaan. Er staan momenteel al meer dan 700 zeilers uit maar liefst 57 landen ingeschreven voor deze laatste ISAF World Cup van dit zeilseizoen.

Gezien het grote aantal inschrijvingen kan worden gezegd dat dit event voor vele zeilers een belangrijke testcase is. Voor de Nederlandse topzeilers van de Kernploeg is dat zeker ook het geval. De Nederlandse Kernploeg is aanwezig met 15 topzeilers in zes verschillende Olympische zeildisciplines en 5 topzeilers in twee Paralympische klassen. 470-zeilsters Margriet Fokkema en Marieke Jongens zullen niet deelnemen aangezien de schouderblessure van Fokkema nog niet voldoende is hersteld.

Technisch Directeur Hans Bouscholte: “Wij beoordelen de prestaties van onze topzeilers op WK’s, EK’s en op pre-Olympische testevenementen zoals deze. Hier goed presteren in een sterk veld is cruciaal voor onze zeilers om te laten zien dat ze in staat zijn om een medaille te winnen op de Olympische Spelen."

Belgische deelname zien we in de 49er klasse met het team Yannick Lefebvre en Mathieu Janssens. In de laser klasse vinden we Thomas van Hoeylandt, Wannes van Laer en Lander Balcaen terug. Evy van Acker is ook van de partij in de Laser Radial klasse.

Programma:

Zondag 8 augustus - briefing voor coaches & openingsceremonie
Maandag 9 augustus - races dag 1
Dinsdag 10 augustus - races dag 2
Woensdag 11 augustus - races dag 3
Donderdag 12 augustus - races dag 4
Vrijdag 13 augustus - races dag 5
Zaterdag 14 augustus - medal Races

www.skandiasailforgoldregatta.co.uk

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: