Benelux teams deden het uitstekend tijdens Cowes Week 2010

Antilope - Grand Soleil 43Tussen de slordige 896 deelnemers tijdens Cowes Week 2010 wisten de Benelux zeilteams afgelopen week goed te scoren in de verschillende IRC klassen. De Antilope (GS 43 OT) van William Wester, weliswaar met Engels zeilnummer maar met een Benelux team aan boord en Philippe Bergmans (BEL) aan het roer voor de verandering, weet na een zeer goede serie met 4 paaltjes de eerste plaats te pakken in de IRC 1 klasse met 33 deelnemers.

De Tonnerre de Breskens 3 (Ker 46) van Piet Vroon (NED) die na een matige start in het begin van de week zich wist te herpakken kon tijdens de 2 laatste races nog 2 paaltjes te scoren en pakt hierdoor een verdiende tweede plek in de IRC 1 klasse.

De volledig Belgische Moana (First 47.7) vaarde met ups & downs in de IRC 1 klasse en komt hierdoor op een vijfde plek terecht.

In IRC 2 zien de Nederlandse Eala (X 40) van Jan de Vries tijdens de serie regelmatig in de top 3 maar net niet sterk genoeg om de Engelse Fatjax (X 40) met 14 punten voorsprong van de troon te stoten, Jan en zijn bemanning worden mooi tweede.
De Belgische Allard Natural Stone (Sydney 39) van Rudi Floridor scoorde onregelmatig en beland op een vijfde plek overal in IRC 2.

Wim Vandesande (BEL) prijst zichzelf ook met een schitterend resultaat want met zijn oude Shamrock van 1985 (X-Yachts One ton) wist het Benelux team toch nog een elfde plek te bemachtigen in een veld van niet minder dan 38 deelnemers. Het moet gezegd zijn dat Wim aan de Cowes Week begon met met de instelling “als we maar niet laatste worden met onze niet IRC geoptimaliseerde boot”.

De A Boen (Stern33) van Johan Bol (NED) pakt de vierde plek in IRC 4, het podium werd gedomineerd door First 34.7's en een nieuwe First 35.

De Winsome (S&S 41) van Harry J. Heijst (NED) geraakte tijdens de serie niet verder dan een 5de plek en komt hierdoor op een 5de plek overal terecht.

In de kleinste klasse IRC 7 wist Wim Driessens (BEL) met de Bolderik (Spirit 32 – 1979) tijdens de laatste race een paaltje te zeilen en verdient hierdoor een mooie 4de plek in veld met 34 deelnemers.

Reacties via: www.clubracer.be/zeilforum/threads/1165-Cowes-week-2010-Benelux

www.cowesweek.co.uk
Foto © Rick Tomlinson

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: