Watersportverbond en kernploegcoach Dick Coster niet samen verder

Dick CosterHet Watersportverbond beëindigt de samenwerking met kernploegcoach Dick Coster. Dick Coster (links op de foto) is coach van de Nederlandse 470 zeilers Sven en Kalle Coster (op de foto).

Tijdens de wereldkampioenschappen in de Olympische 470 klasse, van 9 tot en met 18 juli in Scheveningen, eindigden Sven en Kalle Coster als zesde. Doelstelling was een derde plaats. In een gesprek na afloop van het WK werd Team Coster door technisch directeur Hans Bouscholte van het Watersportverbond een keuze voorgelegd. Verder in de Nederlandse Kernploeg zonder coach Dick Coster of als team bij elkaar blijven maar dan niet in de kernploeg.

Team Coster heeft besloten dat ze tijdens het ISAF World Cup evenement ‘Sail for Gold 2010’ van 9 tot en met 14 augustus in Weymouth, Engeland zonder coach zullen varen. Het Watersportverbond gaat vervolgens op zoek naar een nieuwe permanente coach die de heren 470 teams in de Nederlandse Kernploeg naar het allerhoogste niveau brengt. De zeilende broers geven hierbij hun input.

De Costers kenden tot dusver geen sterk seizoen. De broers werden geplaagd door blessures. Daarnaast was het team ook bezig veranderingen door te voeren binnen het team op het gebied van samenwerking en communicatie.

http://teamcoster.com/

Tekst: Simon Keijzer

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: