Winterserie Drimmelen organisatie op stoom

Winterserie DrimmelenDe organisatie van de 35ste winterserie in Drimmelen is in volle gang en staat weer op scherp voor deze winter. Een prachtig jubileum waar Drimmelen op is. Afgelopen week hebben Wessel van der Werf en WSV Biesbosch samen een overeenkomst bereikt voor seizoen 2010/2011. Zeilmakerij.com zal dit seizoen fungeren als hoofdsponsor van de serie. Ook dit jaar inschrijvingen voor sportboten, ORC en vrije klassen.

Tevens zal het WSV Biesbosch een meetdag inlassen samen met i.o.m. het verbond en noorzeeclub. Hierover zal nadere info volgen op de site.

Binnen de vereniging is er inmiddels een groeiende Cork 1720 vloot. We schatten zo´n 9 boten aan de startlijn als iedereen zijn belofte waar maakt.

Een mooi moment om hier op ClubRacer de Max Fun en Melges 24 eigenaren uit te dagen om eens te komen kijken in Drimmelen. We kijken uit naar jullie. In de ORC zien we mooie wedstrijden waar gestreden wordt om elk punt. Dit jaar misschien wel twee klassen in de ORC. De vrije jongens als altijd goed voor nog meer fanatisme dan in de wedstrijd gemeten boten. Wij zijn er klaar voor.

Met deze aankondiging is ook met de inschrijving een start gemaakt op www.wsvbiesbosch.nl

De winterwedstrijden staan ook dit jaar weer in het teken van sportieve wedstrijden en gezelligheid in een super ambiance. In ons clubhuis natuurlijk weer ouderwetse taferelen. Op de inschrijfavond vooraf aan de eerste wedstrijd zal er een lezing zijn door Sander Pluijm die zijn eigen beelden zal tonen uit de Volvo Ocean race vanaf de Delta Loyd. Sander was tijdens de laatste editie van de VOR cameraman aan boord. Unieke gelegenheid om niet eerder vertoonde beelden te zien in combinatie met een gezellige avond.

Bij een aantal wedstrijden zal ook de rondvaartboot weer voor een kleine vergoeding varen op de wedstrijd baan. Een mooie kans voor alle schoonmoeders en andere familie om een kijkje te nemen wat er nou eigenlijke allemaal gebeurt gedurende de wedstrijden. In aansluiting op de eerste wedstrijd zal de Hans Horrevoets memorial race plaatsvinden in Drimmelen. Een mooie eerbetoon aan een echte Drimmelse zeiler en een kans om te trainen op de baan. Inschrijvingen op www.hh-memorialrace.nl

Genoeg te beleven aan de Amer in Drimmelen waar ze naar afloop een ludieke prijsuitreiking doen en een gezellige biertje drinken. Kortom genoeg redenen om samen met hen het 35ste evenement samen te komen strijden om de cup.

Tekst: Tjerk van Loenhout

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: