Rolex Swan Cup dag 2 - Charisma zeilt 2 paaltjes

Rolex Swan Cup - CharismaCharisma (op de foto) herhaalt vandaag 2 keer wat ze vorig jaar in een wereldtitel hadden omgezet en knallen 2 paaltjes en een 5de plek. In de Grand Prix klasse doet de Silveren Swaen het nog beter dan gisteren en zeilt een eerste plek, en in de Maxi klasse vaart de Swan 90 DSK Pioneer Investment een paaltje.

Italianen heersen in de Maxi klasse

Danilo Salsi, eigenaar van de DSK Pioneer Investment zal vanavond in zijn nopjes zijn. Zijn Swan 90 staat momenteel op een eerste plek met een 3de en een 1ste plek. De eerst volgende Nederlandse boot is Lott 66 van Jeroen Van Dooren op een 11de plek, door een 10 en een 15de plaats neer te zetten. Robertjan Zonneveld deed het ietsje minder goed en we vinden zijn Swan 601 Cuordisole terug op een 19de plek. En de Nederlandse Geronimo wordt 19de en staat op een 20ste plek overall op deze 2de zeildag.

Silveren Swaen toont zich zeer sterk

Gisteren een 2de plek en vandaag een paaltje, wat gaan de jongens van de Silveren Swaen morgen doen? In ieder geval mag het gezegd worden dat de Nederlanders hier laten zien dat ze ook een zeilende natie zijn. Het team van P.H.J. Bakker voert momenteel de Grand Prix klasse aan.Het Spaanse team van de Swan 56 Clem (Floresta del Mar) die gisteren op de beste plek eindigden moesten terug draaien nadat ze te vroeg gestart waren. Dat die kerels weten waar ze mee bezig zijn bewijst hun positie als 3de boot rond de boventon! Ze bleven pushen, scheurden een spi welke binnen de anderhalve minuut vervangen was en finishten als 2de boot, en werden 3de gecorrigeerd.

De Belgische Atalante II doet het een plekje beter dan gisteren en de jongens van Raymond Tanghe worden vandaag 4de, 48 seconden verwijderd van een 3de plek. Overall staan ze nu op een 4de plek. Michael Huyghe vaart een 14de plek en samen met de 13de plaats van gisteren staan ze nu op 13 overall. Robert Schuijt finisht met zijn Swan 48 Montrachet als 15de boot en staat momenteel op een 18de plek.

Cisna 6de in de Sparkman en Stephens klasse

De Nederlandse boot Cisne zeilt een 6de plek in de Classic klasse en staat hiermee op een 5de plek overall. Pieter Houting en zijn Peak finishen vandaag wel en worden 12de. Door de DNF (did not finish) gisteren staan ze overall op een 18de plek.

Charisma vecht voor punten

Nico Poons heeft met zijn Charisma momenteel 14 punten overall en ze staan met gelijk aantal punten net onder Earlybird op een 2de plek omdat deze vroege vogel de laatste race gewonnen heeft. Charisma vaarde 2 paaltjes en een 5de plek.

Samantaga Duvel van de heren Philip Moortgat en Patrick van Heurck bekleed de 3de plaats met 19 punten. De Belgische Swan 45 vaarde vandaag 2 keer een 3de plek en een 4de plaats.

Duvel en Charisma hadden nog een conflictje betreffende een boeironding en water of geen water/bakboord stuurboord situatie met een 3de boot. Maar de Belgische boot besloot om toch maar geen protest te laten doorgaan daar zij 4de geworden waren en Charisma 5de. Sebbe: “We houden Charisma beter als vriend dan als vijand.”

Peter de Ridder vaarde een 9ste, een 8ste en een 9de plek en zijn Checkmate team staat momenteel op een 8ste plaats.

Gideon’s werk van barmhartigheid

Op steiger B en C vond deze avond sfeervol samenzijn plaats tussen alle Nederlands sprekende zeilers hier aanwezig op de Rolex Swan Cup. Zware verhalen over al dan niet water hebben tijdens boei rondingen, de enorme krachten op de schoten bij de maxi’s, exploderende spinakkers en het prachtige zeilweer dat we hier hebben in Sardinië deden de ronde. Op vraag wie hier de goede Samaritaan is weet Gideon Messink me te zeggen dat hij dit alles uit eigen zak betaald. Gideon zijn werk van barmhartigheid voor vandaag is dus al dik in de sjakosh (voor de Nederlanders: dik in de sjakosh= dik in orde). Het was super gezellig Gideon, bedankt.

Vandaag

Vandaag staat er een offshore op het programma. In de NOR (notice of race) staat er dat deze tussen de 6 en de 9u zal duren. Het weer zal zeker niet voor uitstel zorgen vanwege geen wind, daar er een stabiele 17kn uit het westen voorspeld is met een temperatuur van 25 graden in de schaduw. Ik vraag me af wat voor weer het thuis is…

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: