Ex Olympiër Serge Kats stevent af op titel

Serge KatsDe tweede dag van het gecombineerde Open Nederlandse kampioenschap in Olympische klassen begon met striemende regen en eindigde met zonnige perioden en prachtig zeilweer. De deelnemende Nederlandse Kernploegleden deden het uiteraard weer goed maar ook de ex-Olympisch zeiler Serge Kats deed van zich spreken. In de Laserklasse is de Rotterdammer op weg naar een landskampioenschap.

Oude meester Kats aan de leiding
Na zes races staat de ‘oude meester’ Serge Kats op kop. Hij neemt de leiderspositie over van Roelof Bouwmeester die nu tweede staat. Serge Kats is nog steeds een van Nederlands meest ervaren en getalenteerde zeilers. Zijn laatste grote wapenfeit was een vierde plaats op de Olympische spelen van Sydney.

Rutger van Schaardenburg scoorde een 7e, 5e en 3e positie en behoudt hiermee zijn derde plaats. Eduardo van Vianen kreeg vandaag drie gele vlaggen en hierdoor kwam hij als eerste in de haven van Medemblik aan. Voor hem zat de dag erop en viel terug naar een 13e positie overall. Gijs Pelt staat momenteel zesde overall.

Stevens op weg naar 1e kampioenscha in 470 klasse
Steven LeFevre en Steven Krol gaan na vandaag nog steeds aan de leiding in de 470 klasse. Morgen varen de ‘Stevens’ nog twee races en de medal race. De Stevens zitten dichtbij hun eerste titel als Nederlands Kampioen.

Lisa Westerhof & Lobke Berkhout hebben zaterdagochtend besloten om niet meer in actie te komen, dit in overleg met coach Jacco Koops. Lisa Westerhof was de afgelopen twee weken ziek geweest en toch niet fit genoeg hersteld om het ONK uit te varen.

Marieke Jongens & Margriet Fokkema hebben vandaag geprobeerd om ondanks de blessure van Fokkema deel te nemen aan het ONK. Nadat de eerste race van de dag werd afgebroken, voeren zij terug naar de haven. Met 20 knopen wind was de blessure te pijnlijk. Of zij morgen aan de start verschijnen is nog niet duidelijk.

Broederstrijd in de RS:X klasse
Dorian van Rijsselberge staat na dag twee nog eerste in de ranglijst. Vandaag deed zijn broer Adriaan van Rijsselberge ook mee. Morgen heeft Van Rijsselberge de kans om zijn eerste titel als Nederlands kampioen in de wacht te slepen. Er zullen nog twee races gevaren worden. Volgens van Rijsselberge: “De concurrentie is iets minder. Niemand die echt heel erg dichtbij komt, jammer genoeg.“

Bouwmeester trainingspartner weer de baas in Laser radial
In de Laser radial klasse heeft Marit Bouwmeester vandaag weer laten zien wie er vice-wereldkampioene is. Zij heeft zich naar een eerste positie gevaren en Claire Blom staat hierdoor nu derde. Talentploegcoach Rodie van Mackelenberg staat vierde in het algemeen klassement.

Postma vijf overwinningen
In de Finn klasse is Pieter-Jan Postma weer bij de top te vinden. Hij leidt momenteel het Finn veld met slechts 5 punten. Van de zes wedstrijden won hij er vijf. Morgen nog twee races. Jaap Zielhuis, oud bondscoach Watersport verbond en momenteel Laser kernploegcoach, staat 6e overall.

Star de koningsklasse
In de koningsklasse gaan Sander Jorissen en Robbie Bielas nog steeds aan de leiding gevolgd door Karel van Hellemond met bemanning Gert van der Heijden. Derde staat Sjaak Haakman en Alex Breuseker.

www.deltalloydonk.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: