Top 4 kanshebbers Swan 45 wereldtitel door elkaar geschud

Jeroboam Ca’Nova3 uur uitstel vanwege te weinig wind op de 4de dag van de Rolex Swan Cup. Beeld je in, bakkende zon, amper een rimpeltje op het water, het is 26°C in de schaduw en je ligt daar te wachten tot het comité een start geeft. Om 14:35u kan er eindelijk gezeild worden en dan wordt het een race die aan de gate wordt ingekort vanwege slechts 2 kopen wind aan de boventon. De top 4 bij de Swan 45's wordt wederom door elkaar geschud, en nu maken er 4 boten kans op de wereldtitel.

Een 3 liter fles wint vandaag

In het gevecht om de wereldtitel Swan 45 wordt er vandaag slechts 1 ingekorte race gevaren die gewonnen wordt door de boot “Jeroboam Ca’Nova van de Italiaan Vittorio Ruggero. Een beetje niet ter zake doende info kan nooit kwaad, dus : Vittorio is wijnmaker en een ‘Jeroboam’ zou de maat van een fles zijn (3 liter om gewoon even exact te zijn). Voila, tot hier de onnodige info.

De Finse Blue Nights met Jochem Shuman aan boord komt 2de over de lijn, Charisma 3de, Better Than -R-six team 4de, Samantaga Duvel 5de en Earlybird die momenteel eerste staat als 6de. Er kan nog van alles gebeuren, want door deze uitslag maken er 4 boten kans op die felbegeerde eerste plaats. Checkmate wordt 8ste en staat momenteel op een 8ste plek met uitzicht op eventueel nog een 7de of 6de plek als de 2 Italianen voor hem wel erg domme dingen gaan doen.

De top 4

De Duitse Earlybird staat dus bovenaan het rijtje met 24,50pts gevolgd door Charisma met 26pts, op een 3de plek staat Samantaga Duvel met 27pts en op een 4de plek Blue Nights met 29,50pts. Let op, hier is nog geen rekening gehouden met een aftrek, er kan nog van alles gebeuren.

En wat er zoal kan gebeuren?

Morgen gaat tactieker van Charisma Ray Davies terug naar zijn TP52 voor de MedCup en zal zijn taak als tactieker overgeven aan de Deen Morten Hendriksen (heeft bijvoorbeeld nog met Ben Ainslie in het Match Race circuit gevaren).

Nog niet geboren en al een Wereldkampioenschap gezeild

Als het om ervaring op doen gaat, kan je met bepaalde sporten niet vroeg genoeg beginnen. En in de familie De Ridder is dat niet anders. Zij doen er alles voor om hun toekomstige bemanning zo goed mogelijk op te leiden. Erik-Jan de Ridder en Karen de Ridder verwachten binnen 13 weken hun jongste telg die volgens eigen zeggen het mannelijk geslacht zal dragen. En geeft nou toe, een wereldkampioenschap varen voordat je geboren bent… Dat kunnen er niet veel zeggen!

Meteo outlook

Voor zaterdag is er weeral weinig wind voorspeld met een shift van 180°. Ik hoop dat de Swan 45 klasse er in slaagt om er nog 3 wedstrijden uit te persen, maar ik vrees dat het er maximum 2 zullen worden. Het zal voor de tactiekers aan boord dus weer een enerverende dag worden…

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: