Round Britain and Ireland Race: Tonnerre wint Class Zero!

Tonnerre wint Class ZeroJohn Merrick’s II finisht een paar minuten voor 2u in de ochtend van woensdag 1 september, en iets minder dan 2u na John Merricks II loopt Tonnerre de Breskens onder spi over de finishlijn. De crew van John Merricks is opgebleven en juichte de ploeg van Tonnerre toe wanneer ze over de lijn gingen. 7 van de 11 bemanningsleden aan boord bij Tonnerre zijn onder de 28 en Piet Vroon zelf dan aan de andere kant is er 81! Piet won deze race al eens eerder en heeft meer dan 25 Fastnet Races achter de rug, en ontelbare RORC offshore races. Hij heeft meer offshore ervaring dan eender wie in de vloot.

Piet Vroon:

“Obviously it is disappointing not to win, but we can do nothing about the wind, no-one can. It is has been a fantastic race. I will always remember flying down the west coast of Ireland under spinnaker for a whole day and a whole night. We had our problems, just like everyone else did, but when we had no gas to cook with, we still had food and cold coffee. We didn’t go hungry and when the motion of the boat was so bad that we couldn’t stand up, we still did our jobs. Everybody has problems, they are not the concern, solving them is. This race is a long one, but once you have spent a few days at sea, a few more doesn’t matter so much. I have to say, when we were passing Aberdeen beating up the North Sea, I did think about the nice office I have there and the coffee machine! But, I can only remember retiring from two races; once for my mother’s funeral and the second, a Fastnet race when we were dismasted.”

Piet Vroon is vrij duidelijk een man die niet opgeeft!

Jammer genoeg winnen ze niet het overall IRC klassement (waar ze 3de staan), maar ze winnen wel in hun eigen Class Zero.

Een weetje: De jonge crew van de TP 52 John Merricks II heeft na aankomst de boot helemaal terug raceklaar gemaakt voor de RORC offshore race aanstaande vrijdag Cowes Cherbourg.

Record van Michel Kleinjans gesneuveld?

Deze race was er eentje gevuld met sneuvelende records, en het volgende Yacht dat gaat finishen zou Tony Lawson’s Class 40 Concise moeten zijn geschipperd door Tom Gall. Concise wordt verwacht te finishen in de ochtend van donderdag 2 september. Er is uitermate weinig wind, maar er zal een mega feesje volgen na aankomst van deze jonge crew. De reden? Omdat ze binnen de record tijd van onze eigenste Michel Kleinjans met zijn Roaring Forty zullen gaan finishen. Michel zeilde rond de eilandjes in 11 dagen, 12u, 26min en 12 seconden. Een record dat 6 jaar niet verbroken is geweest, tot nu…

http://sevenstar.rorc.org/

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: