Team Boskalis in gewijzigde samenstelling naar NK F18 2010

Team BoskalisTeam Boskalis neemt dit weekend in gewijzigde samenstelling en met drie catamarans deel aan het NK F18 2010. Gunnar Larsen (Scheveningen) bundelt zijn krachten met voormalig kernploeglid (match racen) Marja van Helden uit Utrecht. Ferdinand van West (Bloemendaal) verschijnt met oud-olympiër Pim Nieuwenhuis (Enkhuizen) aan de start. Christa van Helden (Utrecht) en Wilco Stavenuiter (Delft) bemannen de derde Nacra Infusion.

'Andrew Macpherson neemt plaats in de rubberboot om ons te coachen", aldus teammanager Gunnar Larsen. Over zijn verwachtingen ten aanzien van Nieuwenhuis en Van West zegt Larsen: 'Ferdinand en Pim kennen elkaar goed. Pim heeft dit jaar veel op de Extreme 40 cats gevaren." Nieuwenhuis won in 2007 samen met Mitch Booth brons bij het WK Tornado. Bij de Olympische Spelen van 2008 eindigden ze als vijfde. In het najaar van 2009 begonnen Nieuwenhuis en Van West aan een olympische campagne in de 49er skiff. Begin 2010 zetten ze daar noodgedwongen een punt achter, vanwege het gebrek aan financiën. Van West ging weer samen met Hugh Styles (GBR) verder in de F18 en won opnieuw WK-brons. Een paar weken geleden pakte hij samen met Macpherson zilver bij het Noord-Amerikaanse F18 Kampioenschap.

Volgens Larsen moeten Nieuwenhuis, die gaat sturen, en Van West bij het NK F18 in staat zijn om ongetraind bij de eerste vijf te eindigen.

Hoge doelstelling Van Helden/Stavenuiter

Na het WK F18 besteedde stuurvrouw Christa van Helden ruimschoots tijd aan haar verbeterpunten. Ze zeilde samen met Gunnar Larsen het NK Nacra en met oud-wereldkampioen Thijs Visser de NAM-REM Race langs de kust. Larsen: 'Zo heeft de nodige input gekregen en kunnen verwerken." Stavenuiter was herstellende van een blessure, maar is weer fit. Larsen: 'Top acht als doelstelling zou moeten lukken."

Voor zichzelf en Marja van Helden legt Larsen de lat nog iets hoger: 'Wij moeten bij de eerste vijf kunnen finishen. Marja heeft veel uren met andere stuurmannen gemaakt en ze is sterk in de boothandeling. Ikzelf zit ook goed in de wedstrijdmodus." Larsen behaalde in juli samen met Jeroen van Leeuwen een vijfde plek bij het WK F18 in Frankrijk.

NK F18 met aflandige wind

Het NK F18 2010 vindt op zaterdag 4 en zondag 5 september voor de kust van Noordwijk plaats. Het is de laatste grote krachtmeting van dit seizoen, die naar verwachting een groot deelnemersveld van circa vijftig cats trekt. Naast de gehele Nederlandse top zullen ook diverse buitenlandse topteams naar Noordwijk afreizen. De voorspellingen laten een zomers weerbeeld zien met een aflandige oostenwind kracht 3 en hogere temperaturen. Larsen: 'Dat betekent een draaierige bries, die verder op zee wat constanter is. Ik vind dit altijd leuke en uitdagende condities."

http://www.zvnoordwijk.nl/cms/category/onk-f18
http://www.teamboskalis.com/

foto © Thom Touw

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: