Christophe Bullens behaalt als eerste de kwalificatie voor de Velux 5 Oceans

Christophe BullensOffshore racer Christophe Bullens is op dinsdag 14 september 2010 aangekomen te Brest na een solo zeiltocht van om en bij de 3100 zeemijl op zijn eco 60 "Five Oceans of Smiles . Om aan de start van de Velux 5 Oceans 2010 -11 te mogen verschijnen moeten de deelnemers een zeiltocht maken van minimum 2500 zeemijl. Deze vertrekt in een Engelse of Franse haven, loopt rond de Fastnet Rock en de Azoren om dan weer te eindigen in een Franse of Engelse haven. De Belgische schipper beëindigt als eerste zijn kwalificatie van minstens 2500 mijl solo.

Christophe vertrok op 27 augustus vanuit de haven van Plymouth (zuid Engeland) om 1 dag later de Fatsnet Rock te ronden en koers te zetten richting Flores (het meest westelijke eiland van de Azoren) Tijdens deze tocht kreeg Christophe af te rekenen met alle mogelijke weersomstandigheden. Van windstil, tot 2 maal toe plat geslagen te worden op het water door de uitlopers van 2 tornado’s. Dit laatste heeft als gevolg dat grootzeil en genua scheurden en er een heleboel diende opgeruimd te worden in de boot. Gelukkig kreeg hij vervolgens wat rustiger weer zodat hij de nodige herstellingen kon uitvoeren en de nodige rustpauzes kon inlassen.

Op 6 september zeilde hij rond Flores (Azoren ) om dan zonder verdere verrassingen rechtstreeks koers te zetten naar Brest waar hij op 14 september aankwam.
De shorecrew stond ginder hem op te wachten om de "Five Oceans of Smiles" verder te zeilen naar haar thuishaven Oostende. Hier zullen in de komende week de laatste voorbereidingen getroffen worden vooraleer "Five Oceans of Smiles" volgende week even uit het water gehaald wordt in Breskens voor schoonmaak en een nieuwe laag antifouling.
Daarna gaat het richting La Rochelle waar alle deelnemers verwacht worden voor de laatste aanloop naar de start van de Velux 5 Oceans op 17 oktober 2010.

www.velux5oceans.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: