Geen verassingen op de derde en beslissende dag van de Open Nederlandse Kampioenschappen

  • Author: Ice
    Date: ma, 20/09/2010 - 09:32

Open Nederlandse Kampioenschappen 2010 ONKVele zeilers uit de Nederlandse Kernploeg winnen de prijzen. Steven LeFevre en Steven Krol laten in de 470 klasse zien dat zij de sterkste in het veld zijn en winnen hun eerste landstitel. Ook kernploeglid Dorian van Rijsselberge in de RS:X en Roelof Bouwmeester in de Laser Standard winnen hun eerste Nederlandse Landstitel. De Belgische zeiler Vandormael Sam mag zich Nederlands kampioen in de Laser Radial klasse noemen.

Kernploegleden verslaan de oude rot in Laser
In de Laser Standard was het vandaag erg spannend. Maarliefst zeven zeilers konden nog de gouden medaille in de wacht slepen. Gisteren 18 september leek het erop dat Serge Kats dit kampioenschap zou gaan winnen, maar kernploeglid Roelof Bouwmeester liet in race zeven en de medal race zien dat hij sterker was. In de medal race finishte Bouwmeester als vierde, dit was voldoende voor zijn eerste overwinning tijdens de Open Nederlandse Kampioenschappen in de Laser Standard klasse.

Serge Kats voer geen sterke medal race, bij de eerste bovenboei kwam hij als laatste rond. Uiteindelijk finishte de Rotterdammer als 9e en werd daarmee vierde in het eindklassement. Gijs Pelt deed het goed in de medal race en ging als tweede over de meet. Met dit resultaat pakte Pelt de derde plaats in het eindklassement.

Stevens winnen eerste kampioenschap in 470 klasse
Steven LeFevre en Steven Krol hadden weinig last van concurrentie tijdens dit evenement. De zevende race van vandaag en de medalrace schreven ze op hun naam. Daarmee lieten ze zien de beste in de 470-klasse te zijn en pakken hun eerste Nederlandse kampioenschap in de 470 klasse.

Steven Krol: “Je merkt wel dat er een niveau verschil is met de andere teams, zeker aangezien de rest van de kernploegleden niet meer konden zeilen. Dan lig je al snel voorop en kan je de wedstrijd redelijk eenvoudig winnend uitzeilen.”

Niet aanwezig wegens blessures of ziekte zijn overige kernploegteams van Lisa Westerhof en Lobke Berkhout, Sven en Kalle Coster en Marieke Jongens en Margriet Fokkema.

Van Rijsselberge eenzaam aan de top in de RS:X klasse
Dorian van Rijsselberge had ook vandaag weinig concurrentie. Met gemak kon hij dit Nederlandse Kampioenschap op zijn naam schrijven. Ook sleept de windsurfer hiermee zijn eerste titel als Nederlands kampioen in de wacht.

Claire Blom verslaat Marit Bouwmeester in de Laser radial
In de Laser Radial klasse was het ongemeen spannend voor de titel. De strijd ging tussen Marit Bouwmeester en haar trainingspartner Claire Blom. Marit Bouwmeester eindigde als zevende in de medal race en Claire Blom als tweede. Dat was voldoende voor Blom om haar huisgenoot en trainingspartner met twee punten verschil te verslaan.

Claire Blom direct na de wedstrijd: ”Het ging heel de week al goed en wanneer dit dan gebeurt, dan is het altijd leuk meegenomen. De beste mag winnen, nu ben ik het een keertje.“

Postma pakt landstitel met zeven overwinningen in de Finn klasse
Pieter-Jan Postma pakt de landstitel tijdens dit Delta Lloyd ONK door zeven wedstrijden van de acht te winnen. Postma laat zien dat hij op het moment met afstand de beste Finn zeiler van Nederland is. Laser kernploegcoach Jaap Zielhuis eindigde als zesde in het eindklassement.

Jorissen en Bielas pakken de Startitel
In de koningsklasse eindigen Sander Jorissen en bemanning Robbie Bielas als eerste en pakken de landstitel. Tweede eindigen Sjaak Haakman en Alex Breuseker. Karel Hellemond en bemanning Gert van der Heijden zakken een plek en sluiten dit evenement als derde af.

www.deltalloydonk.org

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: