VYF Laser Radial Talent team bezet podium op ONK Olympische klassen

Het VYF Laser Radial Talent team heeft na het WK Laser Radial Youth in Largs (Schotland) andermaal een collectief sterke prestatie neergezet tijdens het ONK Olympische klassen. Bij de mannen werd het podium volledig bezet door teamleden Sam Vandormael, Jeroen Belis en Levi Slap. Sam werd ook overall winnaar. Bovendien haalden ook teamleden Tom Pelsmaekers en Anthony Pieters de medalrace.

Vermeldenswaard is tevens de tweede plaats van Wannes Van Laer in de Laser Standaard, die net als Sam Vandormael de afsluitende medalrace op zijn naam wist te schrijven.

Het team werd in het najaar van 2009 opgestart onder impuls van Wil van Baldel, coach van Evy Van Acker. Sindsdien trekken ze regelmatig met elkaar op. Tijdens het seizoen zijn er een aantal stages in Weymouth, op het olympisch zeilwater. Vanaf november verkast het team naar Gran Canaria waar ook een aantal trainingsweken zijn gepland.

Na een eerste werkingsjaar kunnen er al een aantal mooie resultaten voorgelegd worden met overwinningen op U4, Dutch Youth Regatta en ONK, evenals ereplaatsen op Europacups en WK.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: