Nieuwe Benelux Melges 24 Klasse Organisatie houdt Open Dagen

Melges 24In het weekend van 16 en 17 oktober 2010 houdt de dan op te richten Benelux Melges 24 Klasse Organisatie Open Dagen. Geïnteresseerde wedstrijdzeilers kunnen die dagen op het Braassemermeer kennismaken met deze competitieve eenheidsklasse. In Europees verband zijn de startvelden groot en het niveau ligt hoog. In Nederland begint zich inmiddels ook een vloot van fanatieke teams te vormen.

'Er begint zich nu duidelijk iets af te tekenen", aldus de Nederlandse Melges 24-dealer Hein Ruyten. 'De huidige stand is dat wij een achttal teams hebben die de vijf evenementen in Nederland gaan varen." Daar komen nog vijf incidentele deelnemers bij. Ruyten: 'Ik krijgveel vragen om een keer mee te mogen varen alvorens een boot aan te schaffen. Of mails van mensen die zelf geen Melges willen kopen, maar zich wel graag willen committeren als vast bemanningslid. Vandaar dat ik op het idee van de Open Dagen kwam." Er zullen zes Melges 24's klaarliggen, waarmee belangstellenden de kick van deze sportboot zelf kunnen ervaren. Als de tijd en het weer het toelaten, gebeurt dat in een kleine races vanuit Jachthaven Noorderhem. 'Hopelijk halen we zo meer zeilers over de streep, zodat de klasse verder kan groeien", aldus Ruyten.

Aanmelden kan per mail naar info@heinruyten.com.

Oprichting klasse

De tijd is inmiddels rijp voor een meer structurele aanpak van de Melges 24 in de Benelux, zo vertelt Ruyten: 'Als je gaat groeien, hoort daar ook een organisatie bij die trainingen en wedstrijden plant. De Open Dagen vormen een uitstekende gelegenheid om de Benelux Melges 24 Klasse Organisatie op te richten. Dat zullen we op zaterdagavond na het diner doen."

Over de Melges 24

De Melges 24 is vernoemd naar de Amerikaanse zeiler Buddy Melges, die in 1992 deel uitmaakte van het winnende America's Cup team aan boord van de America3. Melges wendde zich tot de ontwerper van de America3, Reighel Pugh, met zijn idee voor een kleine, snelle one-design kielboot. Pugh ging aan de slag en ontwierp, geïnspireerd door de America's Cup, een 24-voets kielboot met een gennaker van 55,9 m2 en diverse carbon onderdelen. Na de lancering in 1993 veroverde de Melges 24 in hoog tempo de internationale zeilwereld en de vloot groeit nog steeds gestaag door.Over Hein Ruyten
One Design

Hein Ruyten One Design, voorheen bekend als Jachtwerf Ruyten, in Langweer is gespecialiseerd in het onderhoud en reparaties van one-design wedstrijdboten. Daarnaast verkoopt de werf Ynglings van Mader. De kwaliteit van deze boten werd bewezen toen ze de top vijf van het WK 2008 domineerden. In 2005 voegde Jachtwerf Ruyten ook de Mader Streamline aan haar assortiment toe. Hein Ruyten: 'Ik vind het belangrijk dat we kwalitatief goede producten leveren. Dat geldt voor de boten van Mader en Devoti, maar ook voor ons eigen vakmanschap. Die getuigen van eenzelfde soort precisie als een wedstrijdzeiler tijdens een race nodig heeft."

Voor meer informatie over de Melges 24 of de Open Dagen 2010, kunt u contact opnement met:
Hein Ruyten One Design
Doumastate 9
8525 HA Langweer
+31 513 499616
+31 653 161386
info@heinruyten.com
www.heinruyten.com

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: