Dan Norman & Mel Rogers winnen ONK Dart 18 in Medemblik

Dan Norman & Mel RogersNa drie spannende dagen zeilen hebben Dan Norman & Mel Rogers (GBR) het ONK Dart 18 in Medemblik gewonnen. Ze hebben de titel overgenomen van David Lloyd & Jojo Pierce (GBR) die nu als tweede eindigden. Niels Oostenbrug & Harry van Veen (NED) werden knap derde net voor Nicolette van Gorp & Ruud van Gisbergen.

Het ONK Dart 18 was onderdeel van de ONK’s Olympische Klassen van het Watersportverbond. Vrijdag startte het evenement met flink veel wind (gemiddeld 5 Bft met vlagen tot 27 knopen). Dan Norman & Mel Rogers lieten met een eerste plaats direct weten dat ze er waren.

Er werd vrijdag helaas maar 1 wedstrijd gezeild. Zaterdag werden er daarom 4 wedstrijden gevaren, de eerste 2 met minder wind, daarna trok deze weer aan tot 4-5 Bft. Met name de tweede wedstrijd met weinig wind zorgde voor verrassende uitslagen. Zondag zijn er nog twee races gevaren onder goede condities (4 Bft). Dan Norman & Mel Rogers lieten er geen twijfel over bestaan dat zij de verbondswimpel mee naar huis mochten nemen en zeilden 2x naar een eerste plaats.

Tekst: Guido Meijer

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: