Team Quantum racing van Nic Bol na Wereldkampioen nu ook Nederlands kampioen J/22

  • Author: Ice
    Date: di, 21/09/2010 - 11:22
    Tags:

Team Quantum racingTeam Quantum racing NED 1364 van Nic Bol na Wereldkampioen nu ook Nederlands kampioen. Het was een mooie en spannende strijd dit weekend. Na 2 dagen zeilen stonden de nummers 1, 2 en 3 met gelijke punten bovenaan.

Het Nederlands Kampioenschap J22, dit weekend gevaren in Medemblik tijdens het Delta Lloyd NK (samen met de olympische klasses), begon vrijdag onstuimig. De herfst heeft zijn intrede gedaan en dat betekende veel wind en regen tijdens de eerste 3 wedstrijden van het ONK. Met een wind van 20 knopen met vlagen van 25+ was het hard werken de eerste dag. De nodige teams gingen onderuit en een aantal moesten zelf opgeven door te kort aan bemanningsgewicht of materiaalpech.

De stoere verhalen over planeren, broachen en de goede kant kiezen konden ’s avonds, onder het genot van een heerlijke maaltijd, bij Brakeboer uitgewisseld worden. Het was er weer gezellig.

Op zaterdag voer de top 3 met de bij de Olympische klasses bekende groene, blauwe en gele stippen op de romp. De dag begon met regen en het optuigen was daarmee een natte aangelegenheid. Eenmaal bij het startveld aangekomen trok het open en werd het een fantastisch mooi najaarsweer met zon en een lekker windje, zodat ook de minder ervaren J22 zeilers een beetje aan zeilen toe kwamen.
Ondanks dat de top 3 na de eerste dag niet meer gewijzigd is wat betreft teams, was de strijd aan de top zeer spannend. Na 1 dag stond team MOJO/ Roy Heiner Academy van Ronald Veraar met 4 punten bovenaan, gevolgd door team Kesbeke NED 1609 en team Quantum racing NED 1364. Na 2 dagen stonden dezelfde 3 teams met gelijke punten bovenaan.

Tijdens de laatste dag bleek de kersverse Wereldkampioen Nic Bol met zijn team Quantum racing NED 1364 toch de meest steady serie te hebben gevaren, met een 6 als slechtste wedstrijd en kunnen Nic, trimmer Dennis Goethals, voordekker Janneke Hin en maintrimmer Marije Kampen nu ook de Nederlandse titel op hun zeil CV zetten.

De strijd in de top 3 resulteerde verder in een 2e plaats voor team Kesbeke NED 1609 (Eelco Blok, Bart Snel en Niels Blok) en een 3e plaats voor met team MOJO/ Roy Heiner Academy NED1350 (Ronald Veraar, Robert Janssen en Joost Brouwer).

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: