Team Winergy Zwiters kampioen Yngling

Team WinergyOnder wisselende omstandigheden heeft het gelegenheidsteam van Maarten Jamin, Florian van Dort en Marcella Pel op het Meer van Genève de Zwitserse titel veroverd.

In 3 dagen waren 7 wedstrijden gepland, die vanuit Nyon, 20 kilometer van Geneve, werden gezeild. De eerste dag was er op het prachtige meer weinig wind, maar nog veel golven van de dagen ervoor waardoor de lichte teams (sommige met twee man) in het voordeel bleken. Ter plaatse van Nyon en Prangins is het meer wat smaller, zodat zowel golven als wind uit het Oosten samen komen en versterkt worden. Ter illustratie: in Geneve konden de sensationele D35 catamarans wegens gebrek aan wind die dag geen enkele wedstrijd varen!

Het publiek dat een kijkje kwam nemen bij de Yngling wedstrijden, zag 3 wedstrijden met veel winddraaiingen en positie wisselingen. De aanwezige Zwitserse Verbond vertegenwoordigers waren erg onder de indruk van het intensieve en sportieve zeilen in de Yngling en noemde de onderlinge verstandhoudingen in hun verslag "Excellent". De Zwitserse vloot is divers, met diverse ex-olympische boten en nieuwe schepen, maar ook club boten en opa-en-kleinzoon-teams. Toch finisht de hele vloot na wedstrijden van anderhalf uur binnen enige minuten van elkaar. Routine en finesse geven dan de doorslag!

De Nederlandse teams hebben door de intensieve trainingen in ons land daarin wellicht een streepje voor. Zeker op de winderige afsluitende dag bleek dat, toen met windkracht 5 en stevige golven het Nederlandse team (dat gesponsort wordt door Westersnautic uit Sneek) met drie eerste plaatsen hun titel veilig stelde. Maarten Jamin nodigde na afloop van de prijsuitreiking alle zeilers van harte uit in Nederland te komen zeilen en stelde de Zwitsers een uitwisseling van kennis en kunde op de Yngling Club Trainingen in het vooruitzicht.

Tekst: Maarten Jamin

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: