5de Half Ton Classics Cup in Cowes

Half TonDe Half Ton Class Europe is verheugd aan te kondigen dat de vijfde Half Ton Classics Cup zal gezeild worden op de Solent, van 21 tot en met 26 augustus 2011. De Royal Corinthian Yacht Club neemt de rol van gastheer op zich.
Door nu reeds de data en locatie van het evenement kenbaar te maken, hoopt de Half Ton Class Europe dat de zeilers van de Lage Landen voldoende tijd zullen hebben om hun deelname voor te bereiden.

Voorts wil ze de eigenaars en deelnemers eraan herinneren dat de ‘Half Ton Spirit’, welbekend bij de deelnemers aan de vorige vier edities, dit jaar een grote rol zal spelen bij de inschrijvingen, om ontsporingen in de zeilbudgetten te ontraden.

Ter herinnering, een ‘Classic’ halftonner is een tussen 1 januari 1967 en 31 december 1993 naar de IOR-regels getekend en gebouwd prototype (of een daarvan afgeleide romp van een serieboot) dat in die tijd in aanmerking kwam om deel te nemen aan de IOR Half Ton Cup. Modificaties aan kiel, roer en mast zijn toegelaten, zolang er maar niet aan de romp geraakt wordt.

Net zoals tijdens de 4de Ecover Half Ton Classics Cup in Nieuwpoort voorzien we ook nu een apart klassement, en aparte prijzen, voor seriegebouwde halftonners. Een lijst van deze serie gebouwde schepen (o.m. Hustler 30, UFO 31, GK 29, Golden Shamrock, …) is gepubliceerd op de website van de Half Ton Class Europe.

Tijdens het vijf dagen durende evenement voorziet de race officer zowel windward-leeward als olympische en de op de Solent erg gekende “round the cans” races. Zodra de weersomstandigheden het toelaten, krijgen de halftonners hun eigen ‘Round the Island’ voorgeschoteld. Als dat programma u kan bekoren, dan bent u, uw team en uw halftonner van harte welkom in Cowes.
 
De officiële Notice of Race wordt binnenkort gepubliceerd op de volgende websites:
 
www.halftonclass-europe.net
www.rcyc.co.uk

Labels

Auteur:

  • Bert J.

    Van zeescout tot zeiler, van stil toeschouwer tot actief verslaggever. Even met een kwarttonner, dan rasecht en fanatiek halftonnen. Nu prinselijk op de leukste one tonner van 't Stad. 

Voor u geselecteerd: