Breskens Sailing Weekend 2010 - IRC 2

Xcentric Ripper"Jammer dat IRC II niet genoemd wordt in het ClubRacer artikel. Het is toch een prestatie van formaat als een boot de verbondsbezem en tegelijkertijd het ONK zeezeilen wint? Ben teleurgesteld! Dit zijn de letterlijke woorden van een grote kale man (zie foto) met Friese naam, die grootzeiltrimmer is aan boord van de Xcentric Ripper, in een sms berichtje op 30/08. Een paar van mijn beste zeilvrienden zeilen op de Xcentric Ripper, je weet wel die J109 van John Van der Starre (ook op de foto). Blijkbaar zijn we een beetje in de fout gegaan...

Als we de stand van de Verbondsbezem bekijken staat John Van der Starre helemaal bovenaan het lijstje van 40 boten. Het team dat de beste resultaten behaalt over de volgende 3 grote evenementen zijnde: ‘Van Uden Reco Stellendam Regatta, North Sea Regatta en Breskens Sailing Weekend’, maakt sterk de kans naar huis te gaan met deze verbondsbezem.

Geen enkele overwinning

Tijdens het Nederlands Kampioenschap Zeezeilen in Breskens hebben de jongens nooit een eerste plek gevaren. Telkens ging het er wel zeer close aan toe, maar als we het even cijfermatig bekijken, zien we het volgende:

· Zowel de Rebbons (van Teun van Liebergen) als de Xcentric Ripper, hebben een totaal van 14pt.

· De medium distance race was een wedstrijd die je niet kon aftrekken en daar heeft John Van der Starre een 2de plek gevaren en de Rebbons een 8ste plek.

· De Excentric heeft dan als slechtste resultaat buiten de MDR een 5 en de Rebbons een 3. Tja, dan zijn de kaarten geschud eh?

Bij deze geldt dus ietsje later een wel verdiende proficiat aan de voltallige bemanning van John Van der Starre.

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: