ONK F18 - Coen de Koning/Thijs Visser aan de leiding

ONK F18De eerste dag van de Open Nederlandse Kampioenschappen F18 is volgens de organisatie fantastisch verlopen. Met 59 boten zijn ze op zaterdag 4 september van start gegaan met aanwezigheid van de gehele Nederlandse catamaran zeiltop en sterke internationale teams.

Aanvankelijk leken de windomstandigheden niet geheel gunstig te zijn. Gedurende de start van de tweede race trok de wind aan en zijn er vier races gezeild in zeer goede omstandigheden.

De top 10 wisselden geregeld qua plek, zodat het kampioenschap nog geheel open ligt. Favorieten Coen de Koning/Thijs Visser liggen na de eerste wedstrijddag aan leiding. Mischa Heemskerk/Bastiaan Tentij nemen de tweede plek voor hun rekening. Als derde ligt het team Darren Bundock/Jeroen van Leeuwen, zij hebben een goede uitgangspositie met het oog op nog een wedstrijd aftrek.
De races zijn te volgen op de website van www.zvnoordwijk.nl, deze site wordt tijdens de races continue geüpdate. Daarnaast kan via twitter zvnoordwijk ook de dag worden gevolgd.

De voorspellingen voor zondag zijn nog steeds gunstig, gepland is dat er 3 races worden gezeild. De prijsuitreiking is om 4 uur gepland.

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: