Darren Bundock/Jeroen van Leeuwen Nederlands kampioen F18 zeilen

Dit weekend is het Open Nederlands Kampioenschap Formule 18 gezeild onder fantastische omstandigheden. Gemiddeld met windkracht 3 zijn de wedstrijden dit weekend gezeild bij de ZVN in Noordwijk. Buiten de Nederlandse toppers waren ook een aantal buitenlandse favorieten aanwezig uit Engeland, België en Australië. Met 59 boten aan de startlijn was er een mooi wedstrijdveld. De top 5 zeilde gedurende het weekend stabiel, daarachter was er geregeld een verrassende uitslag.

Op zaterdag zijn 4 races gezeild waarin in de tweede race onder de zwarte vlag een zevental boten vals zijn gestart, dit houdt in dat iedere boot die te vroeg over de startlijn is direct gediskwalificeerd wordt. Op zondag zijn er 3 races gezeild en ook in de tweede race onder de zwarte vlag met een groot aantal uitvallers, hierbij echter 3 top 5 zeilers.

Er zijn 7 races gezeild, waarin Darren Bundock/Jeroen van Leeuwen tot 5 keer toe binnen de top 3 zeilden en zij hiermee terecht Open Nederlands Kampioen zijn geworden. Coen de Koning/Thijs Visser zeilden 4 maal binnen de top 3. Mischa Heemskerk/Bastiaan Tentij hebben net de 3de plaats kunnen bemachtigen met een gelijk aantal punten als Carolijn Brouwer/Wouter Samama, door in de beslissende race één plek voor hen te eindigen.

We kijken terug op een geslaagd weekend waarin ook de organisatie van de zeilvereniging Noordwijk zijn visitekaartje heeft afgegeven in de verwachting dat er in 2011 en 2012 een Europees of Wereld Kampioenschap in langs de Nederlandse kust en wel in Noordwijk zal worden gezeild.

Top 3 uitslag:
1. Darren Bundock/Jeroen van Leeuwen (AUS/NED)
2. Coen de Koning/Thijs Visser (NED)
3. Mischa Heemskerk/Bastiaan Tentij (NED)

Foto © Astrid van der Niet / ABC Design

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: