Steven LeFevre en Steven Krol tiende op EK 470

Steven LeFevre en Steven KrolTijdens de Europese kampioenschappen in de Olympische 470 klasse eindigen de Nederlandse zeilers Steven LeFevre en Steven Krol op een tiende plaats van de 54 deelnemers. Krol en LeFevre eindigden de afsluitende medal race op 6 september 2010 op een tiende plaats en daarmee op dezelfde plaats in het eindklassement.

Stevens enige deelnemende team uit Nederlandse Kernploeg
De Stevens waren het enige team uit de Delta Lloyd Kernploeg die in actie kwamen in Turkije. De andere twee teams, gebroeders Coster en Fokkema / Jongens kampen met blessures en Wereldkampioenen Westerhof en Berkhout hadden de EK niet in het programma opgenomen.

De ‘Stevens’ zoals LeFevre en Krol zichzelf noemen kenden tot nu toe geen geweldig seizoen. Eenmaal eerder plaatsen ze zich dit seizoen voor een medal race. Dat was tijdens de ISAF World Cup in Hyeres in april van dit jaar.

Kernploeg coach voor de 470 klasse Jacco Koops was ter plekke om de Stevens te begeleiden.

“Ik ben heel tevreden met het resultaat en dat ze zich gekwalificeerd hebben voor de medal race met de beste tien van het klassement. Het is heel goed van die jongens. Het was nodig om met de Stevens de volgende stap te zetten en met een goed resultaat te eindigen.”

Koops tijdelijk kernploegcoach 470 mannen
Het Watersportverbond is op zoek naar een nieuwe coach voor de Stevens en Team Coster. Koops legt uit.

“Ik ben en blijf eindverantwoordelijk voor de sportieve prestaties van de hele 470 kernploeg. En we zoeken inderdaad een nieuwe coach voor de 470 mannen. Maar we werken met een collectief van vier teams in de kernploeg. We delen de kennis met alle Nederlandse 470 teams. Dus de lessen die we hier geleerd hebben profiteren we allemaal van en die draag ik weer over aan de nieuwe coach als het zover is.”

Einduitslag (na 13 races)
Pos - SailNo - Crew
1. GRE 1 - Panagiotis MANTIS, Pavlos KAGIALIS
2. ISR 7 - Gideon KLIGER, Eran SELA
3. GBR 844 - Luke PATIENCE, Stuart BITHELL
4. GRE 165 - Panagiotis KAMPOURIDIS, Theodoros POLYCHRONIDIS
5. FRA 44 - Pierre LEBOUCHER, Vincent GAROS
6. CRO 83 - Sime FANTELA, Igor MARENIC
7. ESP 9 - Onán BARREIROS RODRÍGUEZ, Aarón SARMIENTO PADILLA
8. FRA 7 - Nicolas CHARBONNIER, Baptiste MEYER-DIEU
9. RUS 2 - Mikhail SHEREMETYEV, Maxim SHEREMETYEV
10. NED 77 - Steven LEFEVRE, Steven KROL

www.470euro2010.org

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: