Daan Versteeg en Arnold Mulderij voor 3de keer op rij Nederlands Kampioen Sharpie

Daan Versteeg en Arnold MulderijDaan Versteeg (32) en Arnold Mulderij (35) hebben op hun thuiswater in Vinkeveen voor de derde achtereenvolgende keer de Open Nederlandse Zeiltitel behaald in de Sharpieklasse. Tweede werden Job Volwater en Ton van Berkel en op de derde plek eindigden Duitsers Klaus Eisenblatter en Sven-Owe Baumgarter.

32 Sharpies uit Nederland, Engeland, Duitsland en Spanje waren naar Vinkeveen gekomen, waar over drie dagen het Open Nederlands Kampioenschap werd verzeild. De wedstrijdleiding bij watersportvereniging Vinkeveen-Abcoude was in handen van Olaf Veerman samen met Frank Lammertsma.

Wisselvallige windcondities
De vrijdag kende zeer lichte en wisselvallige windcondities, waarbij de wedstrijdleiding de nodige moeite had om de baan er goed in te leggen. De eerste dag werd er onder andere goed gevaren door Jan-Pieter Braam en het team van Tom Weller en Jeroen van Veen. Zij waren vier weken geleden nog voor de vijfde keer Europees Kampioen geworden in het Duitse Blankenese en verkeerden nog steeds in topvorm.

Voor zaterdag stonden er drie races op het programma met iets meer wind (2 bft). De Sharpiezeilers dreven het startcomité tot waanzin met lange series van algemene terugroepen. Zelfs met de zwarte vlag in top, werd er nog alle risico genomen.

Kampioenschap pas in laatste meters beslist
De beslissing voor het kampioenschap zou vallen op zondag. Voor de laatste race hadden Versteeg en Volwater een gelijk aantal punten. Vice-Europees Kampioen Jan-Pieter Braam stond hier weer een punt achter. De wedstrijd was vanaf het begin stuivertje wisselen tussen Volwater en Versteeg, want Braam was door een mindere start in het achterveld beland. Hoewel het er lang op leek dat Volwater aan het langste eind zou trekken, konden Versteeg en Mulderij hun derde wimpel ophalen na een fortuinlijk laatste kruisrak.

De komende weken staan er nog twee klassenevenementen voor de Sharpies op het programma voordat ze weer gelakt worden voor het komende seizoen. Daarin bestaat de klasse alweer 80 jaar en dit wordt onder andere gevierd met Europese Kampioenschappen in het Britse Brancaster State.

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: