Menno Huisman en Marcel van der Kooi Nederlands kampioen in de Valkenklasse

Menno Huisman en Marcel van der Kooi hebben hun titel geprolongeerd. Op het Snekermeer zeilden zij in het weekeinde van 3 tot en met 5 september naar de kampioenswimpel. De strijd om de titel is pas in de laatste wedstrijd beslist. Hette van der Zwaag en Johan Weisenbach legden het team Huisman het vuur aan de schenen. Uiteindelijk is het verschil maar een punt in het totaalklassement na negen wedstrijden. Aan het kampioenschap in de Valkenklasse deden 40 boten mee. Daan Nauta en Pieter Zandstra legden beslag op de derde plaats.

De weersomstandigheden op het Snekermeer waren uitstekend. Op alle wedstrijddagen waren de windcondities verschillend. Op de openingsdag overwegend weinig wind, maar gedurende het evenement liep de windsterkte langzaam op. Op de slotdag zeilden de deelnemers met een dikke windkracht drie tot vier. Op de eerste dag van het Nederlands kampioenschap wees niets er op dat de serie tussen team Huisman en team van der Zwaag zou worden beslist. De eerste wedstrijd is verrassend gewonnen door het (good old) team Fokkema. Direct gevolgd door Huisman en van der Zwaag.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: