Voormalig Olympiër Darren Bundock weer aan de winnende hand

Darren BundockDe nu in Nederland woonachtige Australische zeiler Darren Bundock en zijn nieuwe bemanning Jeroen van Leeuwen hebben hun indrukwekkende serie overwinningen in de Formule 18 verder voortgezet met hun derde winst op rij in de C2 cat in drie weken.

Bijna tien jaar nadat hij bij de Spelen van Sydney de eerste van zijn 2 Olympische zilveren medailles in de Tornado behaalde heeft de meervoudig wereldkampioen aangetoond dat hij met het klimmen der jaren alleen maar beter is geworden. Dit heeft in belangrijke mate bijgedragen aan de overwinning die hij en Jeroen dit weekeinde behaalden bij het Open Nederlands Kampioenschap F18 in Noordwijk.

“Vanaf het eerste moment dat we samen op de C2 Formule 18 stapten klikte het gewoon”, was het commentaar van de Australier over zijn samenwerking met van Leeuwen. “Je kunt je hele leven zoeken naar de ideale zeilpartner en niemand vinden, maar ik heb geluk gehad. Als we van het water komen, of we nu hebben gewonnen of verloren, we hebben altijd een lach op ons gezicht. Dat zegt genoeg”.

“Ik heb altijd gezegd: “A happy crew is a winning crew”.

Als leden van het 2BSailing Team hebben de ervaren Bundock en van Leeuwen de Wereldkampioenen F18 van 2008 en 2009, Coen de Koning/Thijs Visser en de Nederlands Kampioenen 2009 Mischa Heemskerk/Bastiaan Tentij, die respectievelijk als 2e en 3e eindigden, achter zich gelaten.

Bundock/van Leeuwen eindigden slechts in 1 race buiten de top 4. Hun toen behaalde 12e plaats mochten ze aftrekken en werden daarmee 1e overall. Nederlands oud-olympier en meervoudig wereldkampioen in de Europe klasse, Carolijn Brouwer die met haar bemanning Wouter Samama ook in een C2 voer, heeft ook een indrukwekkende prestatie
geleverd.

Deze combinatie maakt ook onderdeel uit van het 2BSailing Team. Ze zeilden voor het eerst weer samen sinds het WK F18 van begin juli en eindigden als 4e met gelijk aantal punten als Mischa/Bas op de derde plaats.

Sinds ze een team vormen op de C2 hadden Bundock en van Leeuwen de NAM REM Race, waar ze alle races met grote overmacht wonnen, en de internationale lange afstandsrace Euro Cats Cup in het Belgische Heist al op hun naam geschreven.

De Forts Race in Groot Brittanie op 11 en 12 september is het eerstvolgende evenement waaraan Bundock/Van Leeuwen zullen deelnemen.

Meer informatie over de C2 Formule 18 is te vinden op www.2Bsailing.eu

Foto © Astrid van der Niet / ABC Design

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: