VYF ONZK: Wat we zelf doen, dat doen we beter - Niet dus!

ONZKEn, bent u ook af en toe benieuwd naar de voorlopige tussenstand van ons aller zeilkampioenschap genaamd ONZK? Wie heeft er dan de laatste tijd nog eens de moeite gedaan om de website te openen van het onder de vleugels van de VYF (Vlaamse Yachting Federatie) georganiseerde ONZK? U heeft wellicht ook ontmoedigd besloten om terug te klikken naar één van uw andere favorieten. Schrijnend hé…

Zouden sponsors Land Rover, Domus Arte, STS, Elektro Hap, Marina Yachting Center, Landtmeters, UK Sails of zelfs Westdiep weten dat de toevallige bezoeker op http://onzk.vyf.be nu (we zijn september!) nog steeds verwelkomd wordt met de gevleugelde woorden ‘Op naar een succesvol 2010’? veel updates heeft deze website niet meer gekend in de loop van 2010. Prachtige service voor je sponsors, die toch wat duiten neertellen om af en toe mee op de affiche te mogen staan…

Voor de grap surfen we even naar ‘resultaten’, en daar vinden we warempel de uitslagen van de Oostende-Ramsgate van dit jaar terug! Over de andere wedstrijden van het ONZK, dat op een weekend in Nieuwpoort na afgelopen is, geen woord. Tenzij in de kalender.

Dat toont nog maar eens aan hoe ernstig de organisatoren niet allen hun sponsors, maar vooral ons zeilers neemt. U mag sinds kort wel allemaal extra bijdragen betalen aan de VYF want u moet verdorie over 3 lidkaarten beschikken als u pakweg de Antwerp Race wil meezeilen. Maar ho! Een website wat up-to-date houden, dat is blijkbaar iets teveel gevraagd.

Van de wedstrijden in 2010 vinden we voorts (ik had bijna uiteraard geschreven) geen enkel nieuwsfeitje terug, geen enkele foto, niks, noppes, nada. Maar wel nog een verzoek om bemanning van de Calypso voor het Lightvessel Weekend … van 2009.

Wanneer schiet er daar eens iemand wakker? Wanneer gaat er iemand beseffen dat sinds vele jaren een groot deel van de communicatie via het internet en bijhorende websites verloopt? Als de VYF het ONZK overnam met het idee van ‘wat we zelf doen, dat doen we beter’, dan is deze website daar in ieder geval géén voorbeeld van.

Reacties op deze zeilblunder zijn welkom via het zeilforum: www.clubracer.be/zeilforum/threads/1204-VYF-ONZK-Wat-we-zelf-doen-dat-d…!

Voor de liefhebbers, de uitslagen van de drie andere al gezeilde events vind je hier:

Event 2 (Oostende-Blankenberge)
www.rnsyc.be/ostend/uploads/results/wos.pdf

Event 3 (Breskens Sailing Weekend)
www.breskenssailing.nl/ned/results.asp

Event 4 (dé Lightvessel, met foto’s)
www.rbsc.be/nl/wedstrijden

Goede zielen die al eens een voorlopige overall-stand willen opmaken, mogen dat opsturen naar de Clubracer redactie. Zo bent u dan ook geïnformeerd.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: