De ClubRacer-verkiezingsshow part 3: Puppy’s Power?

  • Author: Ice
    Date: ma, 17/01/2011 - 22:54

Yachting belofteNa twee bijzonder interessante afleveringen van ons verkiezingsnieuws vorige week (part 1 & part 2 in de categorie ), gaan we vandaag verder in op wat onze jongste snaken (de -19 jarigen) er in 2010 van bakten. Voor velen onder ons (bezadigde zeilers) klinken de namen uit de selectie van het KBYV niet bekend, op één uitzondering na misschien. Toegegeven, met wat er leeft onder de prille jeugd zijn wij redacteurs van ClubRacer niet erg vertrouwd.

Waar we wel mee vertrouwd zijn is internet, zoekmachines, feesboekskes (ook netlog gezien de jonge leeftijd der kandidaten), en ander promo-materiaal dat door onze jongste zeilers vaak en druk gebezigd wordt. Laat ons eens een beeld vormen van het volkje dat binnen pakweg 10 jaar gaat strijden om de titel van Yachtman/-vrouw…

Bronzen Emma
Uit pure hoffelijkheid beginnen we met de enige dame van het vijftal dat genomineerd werd. Emma Plasschaert. Buiten het feit dat Emma een erg populaire naam is in Vlaanderen, is ze hier op ClubRacer verder onbekend. En dat is, zo blijkt, niet terecht: in haar Europe BEL 947 behaalde ze in augustus 2010 in Denemarken op de Youth Europe Championship zowaar een bronzen medaille. Een medaille! Dat kan al tellen als argument in een verkiezing.

Op dit jeugdkampioenschap, dat openstaat voor zeilers tot 20 jaar, haalde ze in de ‘open divisie zelfs een 10de plek overall. Is de nieuwe Evi opgestaan? In de overige Europe wedstrijden van 2010 behaalde Emma telkens erg fraaie resultaten. Bij VVW Inside Outside (da’s de club aan de bedreigde Spuikom in Oostende) kunnen ze hun geluk niet op. En teamcoach Bart Struyven hoopt intussen stilletjes dat Emma in 2011 de ingeslagen weg verder zet en meer medailles meebrengt.

Eigenlijk zouden we massaal voor Emma moeten sms-sen om de KBYV lacunes bij de Yachtwoman te vullen. Als we dat nu eens doen, dan staat er misschien wel de juiste Young Yachtwoman op het podium…

Strijd tussen Europe & Laser Radial
De jongens dan. En nog meer Europe-geweld. Nicolas D’Hondt, 18 jaar, werd winnaar van de Europe Trophy dit jaar, het jaarklassement van onze Europe zeilers. Hij won ook de United Four (met zeges in Workum en de Roompot), maar wist zijn eigen vooropgestelde doelen niet te verzilveren op de Europese kampioenschappen in Zweden en Denemarken. In een sterk veld zat er geen top-30 plaats in. Spijtig Nicolas, op punten wordt je geklopt door Emma.

Dan is er nog Sam Van Dormael. 17 jaar. Stammend uit een zeilersfamilie (kennen wij uit onze geschiedenisboeken geen Herman Van Dormael?). Sam rijgt de ereplaatsen in de Laser Radial aan elkaar: 1ste in Workum (Group 4), eerste bij de seniors én bij de jeugd in het ONK, 5de op het EK, 8ste op het WK. Ook niet slecht. Gewaagd aan Nicolas? De sms-voting zal het uitmaken, wellicht.

Verkeerde sport
En dan zijn er nóg twee genomineerden (het kan niet op), maar die hebben helaas voor hen de verkeerde sport gekozen, en dus geen schijn van kans. Christophe Tack is een kiter, en Dieter Vander Eyken een Freestyle-surfer. Beiden doen het in hun discipline verre van slecht, maar zoals al aangehaald: als ze volgend jaar meedoen in een zeilboot (van Optimist of Tornado tot de Jokken 3 of Allard), dan kunnen we nog eens praten.

Vanaf nu tot en met 31 januari kun je je persoonlijke stem uitbrengen en kiezen wie de titel ‘Yachtingbelofte’ verdient in 2010. Dit kan door een SMS (0,50 €) te sturen naar 3378 met de code (zie hieronder) van uw kandidaat. Je kunt maar éénmaal stemmen, dus doe dat meteen voor de juiste. Let wel dat er een spatie staat tussen ‘Bel’ en het cijfer van uw keuze (een 2 bijvoorbeeld).

Nicolas D’HONDT - code Bel 1
Emma PLASSCHAERT - code Bel 2
Christophe TACK - code Bel 3
Dieter VANDER EYCKEN - code Bel 4
Sam VAN DORMAEL - code Bel 5

De Yachting Awards Ceremony 2010 zal dit jaar plaats vinden in het clubhuis van de RYCB op vrijdag 11 februari.

In een volgende (en laatste) aflevering gaan we op zoek naar het Belgisch organisatorisch talent voor zijn/haar sporen in 2010 de grootste pluim verdiende.

Afbeelding door Vitalidesign www.sailingbreak.blogspot.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: