Nominaties voor de Solo Challenge Award en de Doublehanded award zijn bekend

Solo Challenge Award en de Doublehanded awardDe jury heeft zojuist de genomineerden voor het Shorthanded Gala in Nederland bekend gemaakt. Omdat niet alle juryleden op dit moment in het land zijn, werd er een conference call belegd met Miami (Klaartje Zuiderbaan) en Doha (Leon Bart). Uiteindelijk kwamen ze tot een unaniem oordeel over de ingediende kandidaten voor de nominatie.

Voor de Solo Challenge Award zijn dat: Ysbrand Endt , Robert Rosen Jacobson en John van de Starre.

Voor de Doublehanded Award zijn dat: Huib Swets en Anne Raangs , Hans Plas en Robin Verhoef, Chris Schram en Nico van Marle en Arjan van Zuydam en Frans van der Wel.

De Solo Challenge Award en de Doublehanded Award wordt dit jaar voor de 4de keer uitgereikt. De Solo Challenge Award is de prijs voor de beste solo zeilprestatie in wedstrijdverband in het afgelopen jaar. De Doublehanded Award is de prijs voor de beste doublehanded zeilprestatie in wedstrijdverband in het afgelopen jaar.

Deze beide trofeeën zijn in het leven geroepen door de stichting Shorthanded.nl en het doel daarvan is het belonen van Nederlandse zeehelden binnen het shorthanded zeilen en het stimuleren van ontwikkelingen binnen deze uitdagende vorm van topsport.

De Solo Challenge Award is in 2010 uitgereikt aan Jan Kees Lampe, in 2009 aan Nico Budel en in 2008 aan Lucas Schröder. Tevens is in 2009 een Lifetime Achievement Award postuum uitgereikt aan Jan Luyendijk voor al zijn inspanningen voor het solozeilen in Nederland in het algemeen en het opzetten van de 200 myls ‘SOLO’ wedstrijd in het bijzonder. Deze prijs werd in ontvangst genomen door Jan’s zoon Bob Luyendijk.

De jury voor het bepalen van de genomineerden en de uiteindelijke winnaars, bestaat uit: Henk Bezemer, JanBerent Heukensfeldt Jansen, Leon Bart en Klaartje Zuiderbaan.”

De Solo Challenge Award wordt samen met de Doublehanded Award uitgereikt tijdens het Shorthanded Gala op 27 januari in de Jachtclub Scheveningen en begint om 20:00 uur.

Vanaf 18:00 uur bestaat de mogelijkheid een gezamenlijke maaltijd (€15 per persoon) te nuttigen en te “socializen”.
Aanmelden voor de maaltijd moet via info@restaurantatsea.nl.

Tot ziens op 27 januari 2010!

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: