12e Berenburg Cup gewonnen door team van Walter Melle na een spannende finale

Berenburg CupAfgelopen weekend hebben instructeurs van zeilschool de Ulepanne uit Balk (NED) de finale van al weer de twaalfde Berenburg Cup gezeild. Vooraf was de spanning onder de deelnemers te snijden aangezien meerdere teams nog uitzicht hadden op de eindoverwinning.

Het was bijzonder om zaterdagmorgen de boten op te tuigen in de Luts waar krap drie weken geleden nog kon worden geschaatst. Zaterdagmorgen zijn onder goede omstandigheden drie spannende wedstrijden verzeild. De wind was constant en het zonnetje kwam regelmatig door. Het team van Walter Melle van der Vegt uit Bergum voer sterk en liep nog een paar punten uit op het team van Rinze Vallinga uit Zeist. Tussen iedere wedstrijd wisselden de teams van boot in de haven van Badmeester Keimpe.

Zondag stond er wederom een lekkere constante wind. Voor de eerste start werd getwijfeld of de deelnemers met één rif moesten varen, maar eenmaal op het Slotermeer aangekomen bleek de wind mee te vallen en ging iedereen vol tuig van start. Het team van Rinze Vallinga voer drie sterke wedstrijden. Vlak voor de finish van de tweede wedstrijd miste Walter Melle van der Vegt zijn hangband en ging te water. Zijn bemanningsleden pikten hem razendsnel op en het team wist nog als zevende te eindigen. Tijdens de korte pauze werd hij snel naar de zeilschool gebracht. Droge kleren werden gehaald en het team verscheen weer aan de start. Voor de start van de laatste wedstrijd konden nog drie teams het evenement winnen. Het werd dan ook ontzettend spannend.

Het bleek een goede zet van het team van Walter Melle om van start te gaan want uiteindelijk wonnen ze het evenement met slechts één punt voor het team van Rinze Vallinga. Het nieuwe team van Hylco Hepkema werd knap derde op slechts drie punten van het winnende team.

Tijdens de prijsuitreiking bedankte Walter Melle de organisatie voor de goed georganiseerde wedstrijden, en voor de snelle hulp na zijn onvrijwillige Nieuwjaarsduik in het Slotermeer. Nadat iedereen hielp met het opruimen en schoonmaken van de zeilschool keerde iedereen weer huiswaarts. Op naar de dertiende editie van de Berenburg Cup!

Winnaars Arthur, Nik en Walter MelleWinnaars Arthur, Nik en Walter Melle

Het team van de Ulepanne dat mee zal gaan doen aan de Nederlandse Zeilschool Kampioenschappen in oktober op de Langweerder Wielen is na de Berenburg Cup ook weer bekend. De Ulepanne won de kampioenschappen in 2010 voor de zesde keer en gaat beslist proberen ook dit jaar weer de beker mee naar Balk te nemen.

Meer informatie over het evenement is te vinden op www.berenburgcup.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: