Geruchten over een alternatieve America's Cup

America's CupHet idee om de America's Cup te zeilen in hyper-snelle catamarans zorgt voor een controverse in de zeilwereld. Net nu de 34ste America's Cup organisatie de officiële kalender bekend heeft gemaakt, in juli 2013 start de Louis Vuitton Cup en de America's Cup Match (finale) in september 2013, hangen er geruchten in de lucht voor een alternatieve Cup.

We lezen in artikel uit de San Fransisco Business Times dat een aantal potentiële America's Cup syndicaten, waaronder Sir Keith Mills (TeamOrigin), Ernesto Bertarelli (Alinghi), Patrizio Bertelli (Luna Rossa Prada) en Grant Dalton (New Zealand Team ), aan het overwegen zijn om toch een meer traditioneel alternatief te organiseren in tegenstelling tot de extravagante 'multihull met wingsail' versie die gepland is in de baai van San Fransisco.

De geruchtenmachine begint hier: www.bizjournals.com/sanfrancisco/blog/2011/01/rumor-of-an-americas-cup-…

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: