Marit Bouwmeester aan de leiding tijdens World Cup in Miami

Marit BouwmeesterMarit Bouwmeester pakte op 26 januari de leiding in het klassement van de Laser Radial klasse tijdens de ISAF wereldbekerwedstrijden in Miami. Met een overwinning in race zes van de serie ging Bouwmeester de Belgische Evi van Akker voorbij. In totaal doen 58 deelnemers mee.

Bouwmeester aan de leiding in de Laser Radial klasse
Mark LittleJohn, coach van Marit Bouwmeester, zei over haar tweede race: "Ik was vandaag erg onder de indruk van Marits tweede race. Ze ging in de aanval! In plaats van tevreden te zijn met een goed resultaat vocht ze voor een topprestatie. Ze werd de wolf van het veld. Marit had goed risicomanagement. Ze pakte de kans waar ze hem moest pakken. Ik ben zeer tevreden."

470 dames en heren
Lisa Westerhof & Lobke Berkhout hebben twee van de vijf gezeilde wedstrijden meegedaan. Het duo staat daarmee 16de in het klassement. Westerhof herstelt van een virus en komt niet alle wedstrijden in actie.

Na zes wedstrijden staan Sven & Kalle Coster 13de in het tussenklassement. Hun trainingspartners en concurrenten Steven LeFevre en Steven Krol staan 15de.

Paralympisch zeilen
Thierry Schmitter en Barend Kol kwamen op 26 januari niet in actie in de 2.4mR. De organisatie was bang voor te sterke wind, die uiteindelijk niet kwam. Schmitter staat derde en Kol zesde.

De huidige Nederlandse wereldkampioenen in de Sonar staan derde. Hessels, Van de Veen en Rossen werden zesde in race vijf.

Mischa Rossen zei: "Het ging wel goed vandaag, maar voor de wind hadden we niet genoeg snelheid. Het liep niet lekker. Rest van het evenement gaat het goed. Eerste wedstrijden sinds 5 maanden. We hebben een aantal doelstellingen hier, waaronder Marcel weer fit krijgen van zijn schouderblessure. We zijn goed op weg. We varen per dag maar een wedstrijd, wat we eigenlijk niet wilden. Maar dat is wel een goede beslissing. We moeten nog een heel seizoen, we moeten fysiek weer sterk worden. Het resultaat staat nu niet voorop, eerst weer op gang komen."

Match Racen
Het team van Renee Groeneveld, Mandy Mulder en Merel Witteveen is in de repechage ronde terechtgekomen. In de eerste round robin verloren ze een protest en dat kostte het trio een plaats in de Gold round robin.

Ze maken nu kans om via deze repechage poule toch nog de eindronde te halen. Dan moeten ze bij de top twee van deze poule eindigen. Dat is nog steeds mogelijk. Het team van Annemiek Bekkering, Annemieke Bes en Brechtje van der Werf komen uit in de ‘bronze groep’. Ze wonnen een van de twee gezeilde races op 26 januari.

http://rmocr.ussailing.org/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: