Evi van Acker speelt haasje over met Marit Bouwmeester

Evi van AckerEr stond heel weinig wind in Miami op de vierde dag van de ISAF Wereldbekerwedstrijden. Laser Radial zeilster Marit Bouwmeester (NED) eindigde als 34ste in race zeven. Evi van Acker werd 3de en staat weer aan de leiding in het klassement. In sommige klassen werd niet gestart en in andere klassen werden wedstrijden ‘eruit geperst’, in omstandigheden die verre van ideaal zijn.

Evi van Acker houdt woord
Op woensdag beloofde Evi nog: "Morgen zet ik recht wat ik vandaag heb verpest...7 en slecht - 2 overall" en ze deed het ook: "Wat een lange dag! Derde in de enige race van vandaag - 8 u op het water gedobberd - maar wel back in business: terug aan de leiding!"

Marit Bouwmeester had gelukkig een broodje bij zich
De 34ste plaats van Bouwmeester had tot gevolg dat het Friese talent de eerste plaats nu moet prijsgeven aan Evi van Acker. Marit Bouwmeester moest dus terrein prijsgeven. Bouwmeester zei: "We hebben de hele dag liggen wachten. Pas aan het einde van de middag kwam er een zeewindje en is er toch een race gestart. Ik had al een gevoel dat het niet goed zou gaan, de zon ging weg en het werd bewolkt.”

“Ik had wel een goede start. Bij de gate koos ik de verkeerde kant en raakte een beetje in paniek. Terecht, ik heb wel een half uur stil gelegen. Ik was blij dat ik een broodje bij me had. Ik kwam volgens mij 1 minuut voor de maximale tijd voor de race over de finish. De wind viel helemaal weg waar ik lag!”

“Het is een goed leerpunt. Ik werd nu wel heel erg hard gestraft voor een klein foutje. Ik voer een paar meter te ver door. Mijn concurrenten hebben wel echt goed gevaren. Dat hadden ze verdiend. Ik vind dit hele lichte weer lastig, maar ben op de goede weg. Tot dusver ben ik tevreden, het gaat goed. Nog veel punten die verbeterd moeten worden."

470 mannen maken het spannend
Lisa Westerhof en Lobke Berkhout (NED) komen dit evenement niet meer in actie. Westerhof herstelt van een virus en doet het rustig aan.

Bij de mannen in de 470 is het heel spannend tussen de twee Nederlandse teams onderling. De broers Coster staan 14de en de ‘Stevens’ LeFevre en Krol, staan 15de na zes gezeilde races.

Kalle Coster zei: "Aan het einde van de dag werd een wedstrijd met minimaal 1 tot maximaal 4 knopen gestart. Gemiddeld 2 knopen! We hadden een slechte start, maar zijn nog goed terug gekomen. Morgen beter. Het gaat dit evenement niet heel goed tot dusver. We hebben nog niet ons wedstrijdritme gevonden. We doen veel goede dingen, maar af en toe ook stomme dingen. En dat zie je in de resultaten."

Paralympisch goed bezig
In de Paralympische 2.4mR klasse staat Thierry Schmitter (NED) 3de in het tussenklassement en Barend Kol (NED): 4de. Hessels, Van de Veen en Rossen in de Sonar klasse staan 4de overall.

De paralympische zeilers komen op 28 januari voor het laats in actie en varen geen medal races op 29 januari.

Matchracers uitgezeild
De Matchrace dames Renee Groeneveld, Mandy Mulder en Merel Witteveen (NED) zijn uitgezeild. Ze plaatsten zich helaas niet voor de finales. In de repechage poule eindigden ze als derde. Slechts twee teams krijgen een herkansing.

Het team van Annemiek Bekkering, Annemieke Bes en Brechtje van der Werf (NED) komt, afhankelijk van het weer, nog in actie voor een laatste race. Dit trio zal niet hoger kunnen eindigen dan de 18de plaats.

Renee Groeneveld zei: "Het is een hele leerzame week, waarbij we net niet onze doelstelling (top 8) gehaald hebben, maar we gaan met veel vertrouwen de rest van het seizoen tegemoet. We hadden het graag beter willen doen, maar vanwege de korte voorbereidingsperiode is het realistisch dat we hier nu staan."

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: