Robert Rosen Jacobson leverde beste solo-zeil prestatie in 2010

Robert Rosen JacobsonDe beste Nederlandse prestatie op het gebied van solo zeilen is in 2010 neergezet door Robert Rosen Jacobson. De jury van het Shorthanded Gala oordeelde dat hij, door zijn constante goede prestaties in het door Fransen gedomineerde Classe Mini circuit, de winnaar is van de Solo Challenge Award 2010.

Robert Rosen krijgt deze bijzondere onderscheiding voor zijn vijfde plaats in de eindrangschikking in de Les Sables-Les Açores-Les Sables race, zijn derde, dus podiumplaats in de Mini Pavois, zijn rangschikking als tiende in het jaarklassement van de Classe Mini (meer dan 200 boten) en zijn groeiende prestatie in het Mini circuit in de jaren ‘09 en ’10

De stichting Shorthanded.n heeft deze prijs twee jaar geleden in het leven geroepen om het shorthanded zeilen te stimuleren en de prestaties van shorthanded zeilers meer voor het voetlicht te brengen. Naast de Solo Challenge Award is er dit jaar weer een Doublehanded Award uitgereikt. Die prijs ging naar Hans Plas en Robin Verhoef voor hun tweede plaats op IRC Class 1, hun achtste plaats in IRC Overall en hun zesde plaats in Class 40 in de Round Britain & Ireland Race op ruim een half uur van de winnaar.

Daarnaast heeft de jury een eervolle vermelding voor de prestatie van één van de genomineerden. Ysbrand Endt toonde uitzonderlijk zeemanschap na een mastbreuk in het tweede rak van Les Sables-Les Açores-Les Sables op 200 mijl van het dichtst bij zijnde land en 350 mijl van de finish. Hij weigerde hulp. In drie uur richtte hij een efficiënt noodtuig op en zeilde daarmee nog binnen de limiet naar de 15e plaats (uit 17) op dit rak.

De jury bestond dit jaar uit Leon Bart, Jan Berent Heukensfeldt Jansen, Klaartje Zuiderbaan en Henk Bezemer (vz.).

www.shorthanded.nl
www.ned602.org

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: