Thierry Schmitter pakt zilver tijdens de Miami OCR 2011

Thierry SchmitterOp 28 januari won paralympisch zeiler Thierry Schmitter (NED) de zilveren medaille in de 2.4mR klasse tijdens de ISAF Wereldbeker wedstrijden in Miami. Hessels, Van de Veen en Rossen (NED) namen het brons mee naar huis in de Paralympische Sonar klasse. OP 29 januari, werden de medal races in de Olympische klassen gezeild op Biscayne Bay.

Marit Bouwmeester is teruggezakt naar een vijfde plaats in de Laser radial klasse. De medal races zijn ongeveer tussen 19.00 en 21.00 uur Nederlandse tijd. De overige Delta Lloyd Kernploegleden zijn uitgezeild in Miami.

Thierry Schmitter over het zilver in de 2.4mR
"Het ging vandaag beter. Ik ben tweede overall geworden, zilver dus. En ik heb twee wedstrijden gewonnen vandaag, dus het ging wel lekker. Ik ben tevreden over vandaag. Ik heb laten zien dat ik toch kan zeilen. Voor mijzelf is het altijd wel fijn om een serie goed af te sluiten."

Barend Kol eindigde als 6e in Miami.

Mischa Rossen over het brons in de Sonar
"Klaartje Zuiderbaan, onze coach, en Mark Haak, de fysio, wilden eigenlijk maar dat we 1 race zeilden vandaag. Maar het voelde zo goed dat we nog een tweede race hebben gevaren. Met twee races uiteindelijk overall niet gevaren, is het resultaat goed. Het ging vandaag heel erg lekker. Tijdens de start van de eerste wedstrijd was er een miscommunicatie. Dat is met een sisser afgelopen. De tweede wedstrijd lagen we na 200 meter zeilen op kop en dat hebben we niet meer uit handen gegeven.”

Marcel van der Veen, brons Sonar:
"Ik heb gemengde gevoelens bij deze uitslag. Ik vind het jammer dat we niet alle wedstrijden hebben gevaren, voor mij maar ook voor de jongens, omdat we dan zeker gewonnen hadden. We hebben van tevoren resoluut besloten 1 wedstrijd per dag te zeilen vanwege het herstel van mijn blessure. We stopten vandaag toen we eerste stonden. Onze coach Klaartje Zuiderbaan had dat express niet tegen ons gezegd. Ik ben ook een slechte 'nee' zegger. Dus blij, maar gemengde gevoelens."

Dorian van Rijsselberge over zijn kansen op een hattrick
Dorian van Rijsselberge scoorde een 7de en een 1ste plaats op 28 januari en gaat nog aan de leiding. Vandaag volgt nog de medalrace en het is wederom ongemeen spannend. Wint de Texelaar zijn derde Wereldbeker op rij in Miami?

"Ik vaar geen goed evenement. Daarvoor moet ik eigenlijk alleen maar eerste plekken pakken. Maar ik mag niet ontevreden zijn, ik heb het hele evenement tot nu toe kunnen leiden. Daar ben ik blij mee. Als ik win, zou dat de derde achtereenvolgende keer zijn. Mijn concurrenten Nick Dempsey ligt 2e en de Israëliër Nimrod Mashiah ligt volgens mij 3e.

Marit Bouwmeester had een slechte dag
Marit Bouwmeester kende een slechte dag. Met een 8ste, 9de en een te vroege start (OCS) kelderde de Laser zeilster naar een vijfde plaats in de ranglijst.

Overige Nederlanders
Sven en Kalle Coster scoorden op 28 januari een 18 een ‘Did not Start’ en een 19. Uiteindelijk worden de zeilende broers 16e. Daarmee verliezen ze de onderlinge strijd van Steven LeFevre en Steven Krol die 15de in de einduitslag worden. Beide teams komen niet meer in actie. De Medal race is alleen voor de beste tien van het klassement.

Lisa Westerhof en Lobke Berkhout kwamen niet meer in actie vanwege de nasleep van een virus van Westerhof.

De Matchrace dames Groeneveld, Mulder en Witteveen eindigden als 9e overall en het team van Bekkering, Bes en van der Werf werden 22e.

Alle uitslagen zie: http://rmocr.ussailing.org/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: