34ste America's Cup komt naar San Francisco

De competitie voor het oudste internationale sporttoernooi speelt zich na 15 jaar weer af in Amerikaanse wateren. San Francisco is verkozen als gaststad om de 34ste America's Cup te huisvesten. Het grootse party-event moet nog plaatsvinden, de locatie moet nog worden aangekondigd maar we weten al wel dat het op 5 januari zal zijn.

De wereldberoemde baai van San Francisco zal in 2013 de place to be worden voor de finale van de America's Cup en de Challenger Selection Series van de Louis Vuitton Cup, alsook voor het America's Cup World Series evenement in 2012.

Het is sinds 1995 geleden dat de America's Cup nog eens gezeild wordt in de Verenigde Staten.

1.4 miljard dollar!

Goed economisch nieuws voor San Francisco want op de americascup.com website lezen we dat onafhankelijke studies hebben aangetoond dat de America's Cup, op twee sportevenenementen na: de Olympische Spelen en wereldcup voetbal, de grootste economische impact heeft in de gaststad. De 34ste America's Cup zou een slordige 1.4 miljard dollar moeten opbrengen voor San Francisco.

www.americascup.com

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: