US-IRC handbook 2011

  • Author: Ice
    Date: ma, 03/01/2011 - 22:18

US-IRC handbook 2011Sailing World brengt traditiegetrouw elk jaar het US-IRC Handbook uit. Het is de Amerikaanse versie van diegene die wij in onze lage landen van de RORC en/of UNCL mogen ontvangen. Voor diegene die de IRC marketing bijbel nog niet kennen, deze jaarlijkse gids staat boordevol eigenaarsprofielen, tips om je boot te optimaliseren en reglementswijzigingen. Waarom ik hem deze keer op de voorpagina zet is voor Piet Vroons (NED) eervolle vermelding als snelste Engelse boot uit Denemarken. Deze kleine schoonheidsfoutjes van de Sailing World editors moeten we maar even voor lief nemen.

Message to the Sailing World editors: "Piet Vroons Tonnerre de Breskens is a Kerr 46 designed by Ker Yachting SL in Spain and built by Salthouse in Auckland."

Enkele pagina's die je als (potentieel) IRC zeiler zeker niet mag missen:

  • Pagina 10: Piet Vroons vermelding
  • Pagina 12: A lifeline upgrade
  • Pagina 28-29: Sails Calls for IRC
  • Pagina 30-32: IRC Rule changes for 2011

In de bijlage onderaan kan je het 2011 exemplaar van het US-IRC handbook als pdf bestand downloaden. De bandbreedte krijgen jullie van ons gratis ter beschikking. Veel leesplezier.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: