De 100 mijls Bruine Bank Race tijdens de North Sea Regatta

100 mijls Bruine Bank RaceOp zaterdag 11 juni 2011 (net voor Pinksteren) start vanuit Scheveningen de 100 mijls Bruine Bank Race. Deelname is mogelijk voor alle typen mono- en multihulls, zowel voor flat-out racers als voor de toerzeiler die zich ook wel eens wil meten met een ander! De timing kan niet mooier: de start is vanuit de haven van Scheveningen, waar op dat moment de North Sea Regatta gehouden wordt. Finishen gebeurt ook daar, dus kan iedereen ook volop meegenieten van de gezelligheid van het grootste zeilevenement van Nederland.

De wedstrijdleiding en prijsuitreiking worden in combinatie met de North Sea Regatta geregeld.

De wedstrijd op zich is eenvoudig: Er wordt gestart in Scheveningen, zeilen naar de twee kardinale boeien van de Bruine Bank en finishen weer in Scheveningen. De uitdaging zit ‘m in de route: die mag je zelf bepalen aan de hand van de weersverwachtingen, tactische overwegingen enzovoorts. Uiteraard wordt er shorthanded gevaren: zowel double- als single handed.

Meer info: 100 mijls Bruine Bank Race

Foto © Sander van der Borch

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: