Evi van Acker blij met bronzen medaille tijdens Miami OCR 2011

  • Author: Ice
    Date: zo, 30/01/2011 - 13:37

Evi van AckerEvi van Acker (BEL) zeilde tijdens de medalrace in de Laser radial klasse een derde plek met 5 cm tekort op de tweede en strandde op gelijke punten met de tweede in de einduitslag. Marit Bouwmeester (NED) kreeg een penalty tijdens de medalrace in de en moest twee rondjes draaien. Bouwmeester werd uiteindelijk achtste in de finale met de beste tien van het klassement. Met dat resultaat bleef het Friese talent op een vijfde plaats steken in de einduitslag.

Evi van acker heeft selectie op zak voor Londen
“Brons op Rolex Miami OCR! Klinkt erg mooi, maar vandaag heb ik het niet goed gedaan. Ik ben natuurlijk blij met de medaille en met de selectie voor Londen maar over de medalrace kan ik niet positief zijn. Ik heb het zilver uit handen gegeven door niet goed te verdedigen, iets wat dus echt niet kan als er zulke grote shifts en windgaten zijn, en ja... dan kom je 5 cm te kort op de finish en word je derde, op gelijke punten van de tweede. Balen...”

Marit bouwmeester kijkt uit naar het volgende evenement
"Op zich ging het wel OK. Bij de start ging het goed, ik dacht dat ik als tweede boven kwam, maar ik was vierde. In de downwind kreeg ik een gele vlag (penalty) en daarna was ik wel klaar. Ik weet niet waarom ik een gele vlag kreeg. Volgens mij voor pompen, maar ik vond zelf van niet. Shit happens. Ik probeerde het nog, maar die Franse lag helemaal vooraan, dus ik had niet veel kans meer.”

“Gisteren na de wedstrijd heb ik de hele middag in mijn eentje gezeten, even bijkomen. In de avond ben ik nog even eruit geweest, maar ik zat er even doorheen. Dit was hetzelfde als in Melbourne. Ik voer steady en deed het goed, en toen ging het net mis. Het voelt zoveel beter als je overtuigend wint. Ik richt me op Sail for Gold dit jaar.”

http://rmocr.ussailing.org

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: