Mikael Lundh wordt coach Nederlandse Kernploeg Matchracen

Nederlandse Kernploeg MatchracenDe dames in de Olympische Matchrace-klasse komen vanaf januari 2011 weer in actie. Van 22 t/m 29 januari varen zij de Olympic Classes Regatta in Miami (USA). De succesvolle zeilsters hebben gedurende 7 weken samen getraind onder begeleiding van interim coaches Klaartje Zuiderbaan (coach Paralympische Sonar-klasse) en Mikael Lundh (coach Talentploeg Laser). Aanvankelijk trainden de dames in Nederland en toen het te koud werd verhuisden de stages naar Palma de Mallorca (Spanje). Deze stages zijn naar grote tevredenheid afgerond. Zaterdag 8 januari vertrekt het Matchrace-team naar de Verenigde Staten.

Doelstellingen Matchrace-project
In de tussentijd is er overeenkomst bereikt over de invulling van het programma onderweg naar de Olympische Spelen van London 2012. De uitgangspunten van het Watersportverbond en de betrokken zeilsters blijven hetzelfde: het Matchrace-project heeft als doel het winnen van een medaille op de Olympische Spelen van 2012. Daarnaast is het een coachgestuurd programma met twee boten waarin de zeilsters centraal staan.

Nederlandse Kernploeg Matchrace-team:
Annemieke Bes
Annemiek Bekkering
Brechtje van der Werf
Mandy Mulder
Merel Witteveen
Mijke Lievens
Renee Groeneveld

Mikael Lundh wordt Kernploegcoach Matchracen

Internationaal topcoach en professioneel zeiler Mikael Lundh is, na een sollicitatieprocedure, gekozen als coach van de Nederlandse Kernploeg Matchracen. De in Antwerpen (BEL) woonachtige Zweed, die in november als interim instapte, was de meest geschikte kandidaat. Lundh was sinds deze lente verantwoordelijk voor de Laser Talentploeg van het Watersportverbond.

Mikael Lundh was in het verleden ook al actief voor het Watersportverbond als coach van de Europe- en 470-klasse. Naast zijn coachwerk deed hij veel ervaring op in de wereld van het zeezeilen en matchracen.

Op zijn CV staat deelname aan evenementen als:
• Louis Vuitton Acts/Trophy
• Volvo Ocean Race
• Whitbread Round the World Race
• Admiral’s Cup
• Fastnet Race
• The Race

Mikael Lundh: “Ik heb vertrouwen in de kwaliteiten van de zeilsters. Ze werken heel hard, helemaal volgens de intentie en het zijn hele goede zeilsters. Nu moeten zij ook nog veel betere matchracers worden. Met de hulp van matchracer en coach Klaartje Zuiderbaan hebben we de afgelopen 7 weken 5 stages afgewerkt. Nu gaan we in detail het programma invullen. We praten met meerdere specialisten op het gebied van het matchracen die we willen inzetten onderweg naar London 2012. Ik heb zelf heel veel zin in deze uitdaging en de zeilsters maken echt een hele goede kans”

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: